Erasmus+ ja Nordplus yleissivistävälle koulutukselle hakuneuvontatilaisuus Helsingissä 2.11.2017

Alkaa:2.11.2017 13.00
Päättyy:2.11.2017 16.00
Tapahtumapaikka:Eurooppasali
Osoite: Malminkatu 16 ,

Tule hakuneuvontatilaisuuteen torstaina 2.11. klo 13-16 Eurooppasalissa, Malminkatu 16, Helsinki. Tilaisuudessa saat tietoa Erasmus+ ja Norplus –ohjelmista ja hakumenettelystä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu klo 12.45 alkaen, joten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan 25.10. mennessä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/79E90D60B22E87B8

Hakuneuvonnassa keskitytään
1) Opetushenkilöstön liikkuvuus (KA1): 1-2 –vuotinen liikkuvuushanke lisää koulun ja henkilöstön osaamista ja vahvistaa eurooppalaista ulottuvuutta. Hankkeessa voi olla useita ulkomailla tapahtuvia oppimisjaksoja.Tuki haetaan Erasmus+ KA1 yleissivistävälle koulutukselle ennakkotieton mukaan alkuvuodesta päättyvässä haussa.

2) Yleissivistävän koulutuksen strateginen kumppanuushanke (KA2): Eurooppalainen kumppanuushanke kehittää yleissivistävää koulutusta ja rikastuttaa oppituntityöskentelyä. Hankeyhteistyössä voi olla mukana myös muita yleissivistävän toimijoita kuin kouluja, samoin eri koulutussektoreita tai alueellisia toimijoita. Uutuutena on Erasmus+ KA2 School Exchange Partnerships, joka korvaa koulujen välisen hanketyypin. Tuki haetaan Erasmus+ KA2 yleissivistävälle koulutukselle ennakkotiedon mukaan alkuvuodesta päättyvässä haussa.

3) Pohjoismaiden ja Baltian väliset Nordplus-ohjelmat mahdollistavat oppilaitosten välisen yhteistyön. Hankemuotoja ovat mm. oppilas- ja opettajavaihdot sekä verkosto- ja kehittämishankkeet. Tuki haetaan 1.2.2018 päättyvässä haussa.

4) Kotikansainvälistymismahdollisuus – kutsu eurooppalainen vierailija päiväksi kouluusi!

5) Lopuksi on lyhyt työpaja, jossa osallistujat voivat tehdä koululleen Erasmus+ haussa tarvittavan PIC-numeron. Jos haluat osallistua tähän niin otathan oman koneen mukaasi.

Lisätietoa

Erasmus+ ohjelmasta yleissivistävälle koulutukselle http://www.cimo.fi/yleissivistavalle_koulutukselle

Nordplus -ohjelmat http://www.cimo.fi/nordplus

Erasmus kouluissa http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmus_kouluissa

PIC-numero http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/home.html