Erasmus+ Youth in Action: Mobility Taster for Inclusion Organisations - in Russian Ukrainassa 24.-28.4.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy:13.3.2018
Tapahtumapaikka:Odessa, Ukraina

Avaa silmäsi kansainvälisille mahdollisuuksille!

Mobility Taster on koulutus, jonka tarkoituksena on esitellä muita heikommassa asemassa olevien nuorten parissa työskenteleville Erasmus+ Youth in Action -ohjelman mahdollisuuksia. Usein ajatellaan, että erilaisista arkielämän hankaluuksista kärsivät nuoret eivät voi osallistua kansainväliseen hankkeeseen tai matkustaa toiseen maahan. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Erilaisista hankalista taustoista tulevat nuoret ovat kuitenkin järjestäneet paljon erilaisia kansainvälisiä hankkeita ja hankkeet ovat vieneet heitä eteenpäin elämässä. Tämän koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin esimerkkeihin inkluusiohankkeista Ukrainassa ja ymmärretään, kuinka Erasmus+ -ohjelmaa voi käyttää hyväkseen näiden ryhmien kanssa työskennellessä.

Знали ли вы, что у вас есть возможность разработать международные проекты для молодежи с ограниченными возможностями (социальными, экономическими, физическими, географическими и т. д.)? Приезжайте и узнайте, какие возможности есть в рамках программы Эразмус+ Молодежь!

Koulutus tarjoaa hyvät mahdollisuudet törmätä uusiin kumppaneihin, jotka toimivat muita heikommassa asemassa olevan nuorisoryhmän kanssa. Koulutus järjestetään venäjän kielellä. Osallistujat ovat venäjänkielisiä toimijoita Euroopan maista sekä Eastern Partnership and Russia -naapurialueelta (Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Georgia, Armenia, Azerbaidzan ja Moldova).

Osallistujaprofiili

Täysi-ikäiset suoraan eri inkluusioryhmien kanssa töitä tekevät henkilöt voivat hakea koulutukseen. Hakijoiden toivotaan olevan vasta-alkajia Erasmus+ -ohjelmassa ja työskentelevän suoraan muita heikommassa asemassa olevien nuorten kanssa (esim. haja-asutusalueiden ja maaseudun nuoret, sosiaaliset ongelmat, kouluongelmat, kulttuurierot, terveysongelmat, vammaisuus, jne). Osallistujilta toivotaan kiinnostusta kansainvälistä toimintaa kohtaan.

Osallistuminen on helppoa

Osallistuminen on maksutonta. Suomen kansallinen toimisto korvaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin ja Puolan kansallinen toimisto järjestää majoituksen, ohjelman,ruokailut ja koulutuksen. Majoitus on yleensä 2 hengen huoneissa. Seminaarin työskentelykieli on venäjä .

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi.
Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 12.3.2018

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)