European Vocational Skills Week - Euroopan ammattitaitoviikko

Alkaa:20.11.2017
Päättyy:24.11.2017

Kutsumme kaikki Suomen ammatilliset oppilaitokset sekä muut ammatillisen koulutuksen parissa toimivat osallistumaan Euroopan ammattitaitoviikkoon (European Vocational Skills Week) 20.-24.11.2017!

Viikkoa vietetään Euroopan komission aloitteesta, ja sen tavoitteena on nostaa esiin ammatillista osaamista ja sen merkitystä muuttuvassa maailmassa. Ammatillinen koulutus tarjoaa tietoja ja taitoja, joita globaaleilla työmarkkinoilla juuri nyt tarvitaan. Viikon tavoitteena on nostaa ammatillisen koulutuksen tarjoamat uramahdollisuudet yhä paremmin nuorten ja heidän vanhempiensa tietoisuuteen sekä korostaa elinikäisen oppimisen merkitystä.

Voit osallistua kampanjaan järjestämällä tapahtumia sekä jakamalla ja tuottamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa (aihetunniste #EUVocationalSkills) koko syksyn ajan 1.9. -31.12.2017. Tapahtumia voivat olla esimerkiksi opiskelijoille suunnatut kansainvälisyysviikot, uraneuvontapäivät, avoimet ovet oppilaitoksissa tai yrityksissä, workshopit, seminaarit tai infopäivät. Komissio lisää rekisteröidyt tapahtumat Euroopan kartalle teemaviikon verkkosivuilla. Parhaat tarinat ja ideat palkitaan viikon päättäjäistilaisuudessa Brysselissä 24.11.2017.

Rekisteröi tapahtumasi Euroopan komission kampanjasivulla osoitteessa http://bit.ly/2ahZBXk
Lisää ideoita ja ohjeita löydät Euroopan komission esitteestä.

Kuka voi osallistua?

Oppilaitosten lisäksi kampanjaan voivat osallistua kaikki ammatillisen koulutuksen parissa toimivat kuten esimerkiksi opiskelijat, opettajat, kouluttajat, opiskelijajärjestöt, kunnat, yritykset, työnantaja- ja työntekijäjärjestöt jne.
Tule mukaan – nostetaan yhdessä eurooppalainen ammattiosaaminen esiin!

Europaan ammattitaitoviikossa mukana muun muassa: