Erasmus+ Youth in Action: BiTriMulti utbildning i Tyskland 24.-28.4.2018. Ansökningstid

Alkaa:7.11.2017
Päättyy:25.2.2018

Lär dig ungdomsutbyte i Tyskland!

Ungdomsutbytena är projekt där unga själva får vara aktiva i internationella grupper. De genomförs i samarbete mellan minst två länder och från varje land deltar en grupp av ungdomar. De är ett tryggt, spännande och lärorikt sätt att bekanta sig med internationalisering till exempel första gången.

Utbildningen ger dig grunden

Utbildningen BiTriMulti arrangeras i Tyskland den 24-28 april 2018. BiTriMulti är en utbildning om planering och genomförande av ungdomsutbyten och den arrangeras flera gånger om året. Den är avsedd uttryckligen för dem som inte ännu har erfarenhet av att arrangera ungdomsutbyten.

Under utbildningen bekantar du dig med projektterminologin på engelska, ser bakom svåra termer, lär dig bra metoder för att planera ungdomsutbyten och träffar andra ivriga nybörjare från olika europeiska länder. Du börjar känna dig bekväm med att jobba på engelska och projektidéerna utvecklas till faktiska planer. Om din ungdomsgrupp har antytt att de är intresserade av internationellt utbyte, lönar det sig för dig att delta i den här utbildningen.

Internationellt gäng

I BiTriMulti-utbildningen deltar 30 personer som arbetar aktivt med ungdomar från Österrike, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Belgien, Bulgarien, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Makedonien, Malta, Holland, Portugal, Norge, Polen, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Turkiet, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Utbildningen är öppen för över 18-åriga personer som arbetar aktivt med ungdomar och som inte har erfarenhet av att arrangera ungdomsutbyten. Deltagarna kan komma exempelvis från kommuner, församlingar, organisationer och föreningar. Det är en fördel om sökande redan har en ungdomsgrupp som är intresserad av utbyte.

BiTriMulti passar utmärkt för dem som har deltagit i Europas stjärna-utbildningen och som söker partner och en konkret början för sin projektplanering.

Utbildningsspråket är engelska och man klarar sig bra med skolengelska.

Ansökningstiden till utbildningen är nu!

Ansökan till utbildningen görs på det elektroniska ansökningsformuläret på SALTOs webbplats.

Klicka på knappen Apply Now! till höger så öppnas ansökningsformuläret. Om det är första gången du ansöker till en utbildning via SALTOs webbplats så ska du också skapa ett MySALTO-användarnamn. Systemet ger anvisningar hur det görs.

Ansökningstiden slutar den 25 februari 2018.

Utbildningen är gratis för de valda deltagarna och i den ingår resorna till och från utbildningsplatsen, logi och måltider under utbildningen samt allt utbildningsmaterial. De som väljs att delta i utbildningen måste själva se till att de har ett tillräckligt försäkringsskydd under resan.

Närmare information om utbildningen ger Paavo Pyykkönen på Utbildningsstyrelsen.