Erasmus+ Youth in Action: Utbildningen The Star of Europe i Turkiet 13.-17.2.2018. Ansökningstid

Alkaa:24.8.2017
Päättyy:3.12.2017
Tapahtumapaikka:Kayseri, Turkiet

Star of Europe tar dig med på en resa från början av ungdomsutbyte ända till slutet

Star of Europe-utbildningen ordnas i Turkiet i staden Kayşeri 13.-17.2.2018. Syftet med utbildningen är ta med deltagarna på en resa genom hela ungdomsutbytets livscykel, från att hitta ungdomarnas idé till slutrapportering av projektet. Utbildningen betraktar varje skede inom ungdomsutbytet ur en synvinkel som tar hänsyn till ungdomarnas deltagande och jämlikt partnerskap – syftet är att lära deltagarna hur ungdomsutbyten kan planeras i gott internationellt samarbete och så att ungdomarna själva genomför projektet.

Star of Europe-utbildningen utgår från den en dag långa utbildningen Europas stjärna som ordnas i Finland, men Star of Europe är mer omfattande och det deltar flera ungdomsarbetare från olika europeiska länder. Star of Europe-spelaffischen finns på finska, svenska och engelska och med hjälp av den kan alla partner förbereda projektet på samma sätt i olika länder.

Mål:

  • att förstå logiken i ungdomsutbyten samt olika skeden i livscykeln
  • att hitta vilka möjligheter ungdomar har att delta och lära sig i projekten
  • att hitta sätt för att genomföra projekt i starkt samarbete med alla partner.

Syftet med utbildningen är inte uttryckligen att hitta nya partner, men det är möjligt. Partnerskap blir starkare, när man kan komma överens om gemensamma handlingssätt och lär sig god praxis för att genomföra projekt.

Vem gynnas av utbildningen?

Star of Europe lämpar sig både för dem som aldrig genomfört ungdomsutbyte och för erfarna gruppledare som vill utveckla sina handlingssätt. Deltagarna ska vara myndiga personer som antingen verkar professionellt eller på volontärbasis med unga.

Utbildningsspråket är engelska.

Det kostar ingenting att delta i utbildningen. Resestödet täcker till 100 procent resekostnaderna från hemmet till utbildningsplatsen och återresan. Det mottagande landets byrå svarar för inkvartering och måltider. Inkvarteringen är oftast i rum för två personer.

Hur kommer jag med?

Man ansöker till utbildningen med en elektronisk ansökningsblankett i SALTO:s utbildningskalender.

Tryck på knappen Apply Now! bredvid rubriken och fyll i dina uppgifter i blanketten. Kom ihåg till slut att skicka i väg blanketten. Om du för första gången söker till en utbildning genom SALTO:s sidor ska du skapa MySALTO-koder åt dig själv. Sidan ger anvisningar om hur man skapar koder.

Ansökningstiden går ut 3.12.2017

Mer information ges av Paavo Pyykkönen

(förnamn.efternamn@oph.fi, tfn 0400-247 774)