Erasmus+ Youth in Action: The Incubator - less WORK for more IMPACT -koulutus Hollannissa 13.-16.4.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy:28.2.2018
Tapahtumapaikka:De Glind, Hollanti

Voivatko hankkeet muuttaa paikallista todellisuutta?

The Incubator -koulutuksen tarkoituksena on saada näkökulmaa siihen, miten kansainväliset Erasmus+ Youth in Action -nuorisohankkeet voivat olla apuna muovaamassa oman sosiaalista muutosta paikallistasolla. Koulutuksen tarkoituksena on katsoa kansainvälistä toimintaa strategisemmin ja nähdä linkkejä hankkeiden ja paikallisten tarpeiden välillä. .

Koulutus järjestetään Hollannissa De Glindissä 13.-16.4.2018.

Hankkeiden lähtökohdissa on parannettavaa

Usein huomataan, että hankkeita ei suunnitella kohderyhmän tai paikallisyhteisön tarpeet mielessä. Tarvekartoituksia tehdään, mutta usein ne on tehty yhden ihmisen toimesta, ilman että nuorien tai muiden kumppaneiden tarpeita kysytään tai selvitetään yhdessä heidän kanssaan. Vaikutukseen ei useinkaan kiinitetä huomiota, sitä ei suunnitella tai sen kehittymistä seurata myöhemmin. Lisäksi Erasmus+ Youth in Action -hankkeet koetaan ylimääräisenä työnä tai resurssivarkaana. Kuulostaako tutulta? Hankkeita voi käyttää myös strategisesti hyväkseen. Hyvä hanke ei tuo lisätyötä, vaan se ratkaisee paikallistason haasteita.

Tavoitteet:

  • nähdä Erasmus+ Youth in Action -hankkeet työkaluna pitkäkestoisessa oppimisprosessissa
  • suunnitella arvioiduista tarpeista ja toivotusta tuloksesta lähtöisin oleva strateginen oppimisprosessi
  • suunnitella toimintaa, jonka kautta saavutetaan toivottu vaikutus organisaatiossa, paikallistasolla tai kohderyhmässä
  • ymmärtää paremmin miten ja miksi tarvekartoitusta tehdään ennen hankkeita

Kuka voi hakea?

Täysi-ikäiset nuorisotyössä aktiivisesti toimivat ammattilaiset tai vapaaehtoiset henkilöt ovat tervetulleita hakemaan. Käytännön nuorisotyötä tekevät, koordinaattorit tai päälliköt ovat kaikki mahdollisia osallistujia. Koulutukseen halutaan henkilöitä, joilla ei ole paljon aikaisempaa kokemusta ohjelman hankkeista, tämä koulutus ei sovi kokeneille hankekonkareille.

Koulutukseen voi hakea kaksi osallistujaa samasta organisaatiosta, mikäli toinen on päättäjätasolla oleva henkilö (esim. nuorisotoimenjohtaja tai nuorisoasioista päättävä henkilö) ja toinen käytännön tason nuorisotyöntekijä. Parin tarkoituksena on sitoutua kehittämään omaa paikallistoimintaa yhdessä ja luoda strateginen suunnitelma, joka yhdistää molempien näkulmat nuorisotyöstä.

Miten pääsen mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa.

Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta,luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 28.2.2018

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)