Erasmus+ Youth in Action: English Easy Partnership for Youth Exchange -koulutus Latviassa 4.-9.12.2018. Hakuaika

Alkaa:5.10.2017
Päättyy:25.10.2017
Tapahtumapaikka:Sigulda, Latvia

Helpolla englannilla kansainväliseen vaihtoon

Easy English Partnership for Youth Exchange -koulutus järjestetään Latvian Siguldassa 4.-9.12.2017 ja sen tarkoituksena on rohkaista mukaan kansainvälisyyteen myös sellaisia nuoria ja nuorten parissa toimivia, joiden englannin kieli ei ole vielä päässyt harjoittelun kautta kukoistamaan. Koulutukseen lähdetään nuorisotyöntekijän ja nuoren pareina.

Englannin kieltä ja nuorisovaihtoja

Pelko englannin kielen käyttämiseen työssä johtuu usein siitä, että käyttäjä ei osaa luottaa omiin kykyihinsä. Englannin kielen käyttämisestä tulee kuitenkin mielekästä, kun kieltä voi käyttää järkevästi hankkeen suunnitteluun ja muiden kanssa puhuessa saa harjoitusta. Tämän koulutuksen tarkoituksena on ottaa mukaan myös sellaisia kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneita nuorisotyöntekijöitä, joitden englannin kielen taito ei ole vielä sujuvaa. Tavoitteena on antaa luottamusta omaan kielitaitoon sekä ymmärrystä nuorisovaihtojen suunnitteluun.

Tavoitteet:

  • oppia, mitä Erasmus+ Youth in Actionin nuorisovaihdot ovat
  • ymmärtää nuorten osallistumisen tärkeys nuorisovaihtohankkeissa
  • tutkia ja oppia nonverbaalisia toimintatapoja nuorisovaihdoissa
  • tutkia ja oppia kommunikaatiota yksinkertaisella englannin kielellä (Easy English)
  • saada ideoita nuorisovaihtojen toteuttamiseen
  • kehittää hankeideoita kansainvälisiin nuorisovaihtoihin

Koulutukseen aikuisen ja nuoren pareina

Koulutukseen haetaan pareja, joissa toinen on nuorten parissa toimiva aikuinen ja toinen puolestaan 15-20-vuotias nuori. On tärkeää, että koulutukseen lähtevä pari liittyy toisiinsa myös yhteisen toiminnan kautta. Nuori on esim. mukana ryhmän toiminnassa, jota aikuinen vapaaehtoisesti tai ammattimaisesti vetää. On myös tärkeää, että aikuinen pystyy tukemaan nuorisoryhmän tukemista koulutuksen jälkeen, jos nuoret innostuvat suunnittelemaan hanketta. Motivaatio hankkeen järjestämiseen tulevaisuudessa sekä oman kielitaidon kasvattamiseen katsotaan positiiviseksi valinnassa.

Kummallakaan ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kansainvälisestä nuorisotoiminnasta, pieni kokemus ei haittaa. Tämä koulutus ei kuitenkaan ole kokeneille toimijoille.

Osallistuminen koulutukseen on maksutonta. Matkatuki kattaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti. Vastaanottavan maan toimisto huolehtii majoituksesta ja ruokailuista. Majoitus on useimmiten 2 hengen huoneissa.

Hakekaa koulutukseen nyt

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa.

Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta,luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 25.10.2017

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)