Erasmus+ yleissivistävä koulutus: KA1 täydennyskoulutushakemuksen pikaideointi verkossa

Alkaa:19.10.2017 15.00
Päättyy:19.10.2017 16.00
Tapahtumapaikka:http://cimo.adobeconnect.com/comenius

Eurooppalainen kehittämissuunnitelma on koulun täydennyskoulutushankkeen perusta. Mitä se tarkoittaa ja miten se tehdään? Miten koulun eurooppalainen kehittämissuunnitelma -osio pitää huomioida hakemuksen muissa osissa?

Hakemus ilmestyy loppuvuodesta mutta nyt on hyvä aika alkaa miettiä hankeideaanne ja sitä, kuinka muotoilette ideanne hakemuslomakkeeseen. Hakuaika päättyy ennakkotiedon mukaan alkuvuodesta 2018 ja koulutukset voivat alkaa aikaisintaan kesäkuun alusta.

Tunnin aikana käymme läpi eurooppalaisen kehittämissuunnitelman ja hakemuksessa perinteisesti olleita osoita eli osallistujien valinta, koulutuspaikan valinta, valmistautuminen, hankehallinto, taitojen käyttöön ottaminen, arviointi, mentorointi, tunnustaminen ja levitys.

Opettajien täydennyskoulutuksesta hyötyy tutkitusti koko koulu.

Osallistuminen webinariin on yksinkertaista ja vaatimustaso tietokoneelle on vähäinen; periaatteessa tarvitset vain internet-selaimen ja äänentoiston tulee olla päällä.
1. Avaa verkko-osoite http://cimo.adobeconnect.com/comenius
2. Mikäli F-Secure tms. turvaohjelma kertoo, että ”an application tried to act as an Internet server” niin paina “allow”-painiketta.
3. Valitse ”Enter as a Guest”.
4. Kirjoita nimesi. Nimi tulee näkyviin kokousvalikkoon, joten se voi olla esim. etunimi, sukunimi + organisaation nimi.
5. Paina ”Enter Room” –painiketta.
6. Näytölle tulee ”kokoushuone”. Näet liikkuvaa kuvaa kokoustilasta, kalvot, internet-osallistujat, chat-ruudun ja kuulet puheen.
7. Jos yhteys on huono, sammuta muut ohjelmat koneeltasi ja käytä mieluiten langallista verkkoyhteyttä. Tietokoneellasi tulee olla uusi Flash ja äänentoiston pitää olla päällä
8. Oman selaimesi toimivuus äänen osalta olisi hyvä testata heti kun kokoushuone avautuu sinulle. Valitset vain ylävalikosta ”Meeting” – ”Audio Setup Wizard” ja teet sen, mitä työkalu kertoo.
9. Kysymyksiä voit esittää chat-ruudun kautta.

Lisätietoa:
Opettajien Erasmus+ -täydennyskoulutusjaksojen vaikutukset kouluissa -selvitys: http://www.cimo.fi/palvelut/tutkimus-_ja_selvitystoiminta/erasmusplus_vaikutukset
Erasmus+ KA1 hakijalle: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/yleissivistavalle_koulutukselle/avaintoimi_1_liikkuvuus/hakijalle