Erasmus+ Youth in Action: Youth Councils – local and international realities -seminaari 9.-13.4.2018 Puolassa. Hakuaika päättyy

Päättyy:4.3.2018
Tapahtumapaikka:Konstancin - Jeziorna (Varsovan alue), Puola

Que Vadis, nuorisovaltuustot?

Viime vuonna voimaan astuneen Suomen uuden kuntalain myötä nuorisovaltuusto pitää olla joka kunnassa. Mutta merkitseekö tämä sitä, että nuoria todella kuunnellaan? Kun aiemmin virkamieskoneisto valmisteli, poliittiset päättäjät päättivät ja siinä välissä vähän kuultiin jotakuta tahoa, niin onko jokin nyt muuttunut?.
Entä mikä on tilanne muualla Euroopassa?

Youth Councils – local and international realities -seminaarin tarkoituksena on tutustua nuorisovaltuustojen arkeen eri maissa ja edistää valtuustojen tulevaisuuden yhteistyötä.

Seminaari keskittyy erityisesti neljään teemaan:

  • Mikä on nuorisovaltuustojen arki eri maissa;
  • miten nuoret voivat osallistua päätöksentekoon;
  • hyvien kokemusten ja käytäntöjen esittely;
  • osallistujien tulevaisuuden yhteistyön edistäminen.

Kenelle?

Seminaari on suunnattu kaikille, jotka toimivat nuorisovaltuustojen parissa: nuorisovaltuutetuille, osallisuusohjaajille, nuorisotyöntekijöille, virkamiehille jne.

Osallistuminen on helppoa

Osallistuminen on maksutonta. Suomen kansallinen toimisto korvaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin ja Puolan kansallinen toimisto järjestää majoituksen, ohjelman,ruokailut ja koulutuksen. Majoitus on yleensä 2 hengen huoneissa. Seminaarin työskentelykieli on englanti.

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi.
Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 4.3.2018, osallistujat valitaan 13.3.2018

Lisätietoja seminaarista antaa Hilma Ruokolainen (etunimi.sukunimi@oph.fi, puhelin 029 533 8505)