Erasmus+ Youth in Action: Nordic Evaluation Seminar - Stockholm Edition 20.-22.2.2018. Hakuaika

Alkaa:12.12.2017
Päättyy:12.1.2018
Tapahtumapaikka:Arlanda, Ruotsi

Pohjoismaisessa arviointiseminaarissa opitaan uutta ja hyödyllistä

Nordic Evaluation Seminar - Stockholm Edition on Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin yhdessä järjestämä lyhyt ja tehokas tapaaminen, joka tuo paikalle Erasmus+ Youth in Action -hankkeita toteuttaneita henkilöitä kaikista viidestä Pohjoismaasta. Se järjestetään Tukholman Arlandassa 20.-22.2.2018.

Osallistujia kaikista hankemuodoista

Tarkoituksena on koota paikalle satakunta hankkeita toteuttanutta henkilöä keskustelemaan hankkeiden laadusta, hyvistä käytännöistä ja Erasmus+ -ohjelman tärkeistä asioista. Hankkeiden edustajia haetaan kaikista eri toimintomuodoista - nuorisovaihdoista, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeista, Eurooppalaisesta vapaaehtoispalvelusta (EVS), strategisista kumppanuushankkeista sekä nuorten ja päättäjien välisistä tapaamisista. Osallistujat pääsevät vertailemaan kokemuksiaan ja oppimaan uutta muiden maiden kollegojen kanssa.

Arviointiseminaarin tarkoituksena ei ole ainoastaan arvioida omaa hanketoimintaa, vaan myös oppia uusia hyviä toimintatapoja ja pohtia niiden soveltamista tuleviin hankkeisiin. Keskusteluissa pyritään myös liittämään suuret eurooppalaiset ajatukset organisaatioiden käytännön toimintaan ja pohtia hankkeiden parempaa vaikutusta.

Ohjelmaan sisältyy keynote-puheenvuoroja eurooppalaisista teemoista, työpajoja ja pieniä koulutussessioita. Kaikkien viiden maan kansallisten toimistojen edustajia on paikalla koko seminaarin ajan ja toimintaa fasilitoi kouluttaja. Ohjelmassa tarjotaan myös sessioita, joissa kansalliset toimistot vastaavat osallistujien suoriin kysymyksiin.

Sisältöä pyritään suunnittelemaan niin, että se vastaa erilaisia tarpeita. Ensimmäiset hankkeensa toteuttaneet luonnollisesti oppivat aina enemmän, mutta myös kokeneille luodaan tilaisuuksia keskustella yhteisistä aiheista.

Toimintakieli on englanti.

Lähdetään Ruotsiin suurella suomalaisjoukolla!

Suomesta haetaan mukaan 15 osallistujaa, jotka edustavat eri toimintotyyppejä Erasmus+ Youth in Actionin alla. Nuorisovaihtojen ryhmänvetäjät, EVS-hankkeiden suunnittelijat ja toteuttajat sekä nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeiden sisältösuunnittelijat ovat tervetulleita avaintomi 1:n hankkeista. Avaintoimi 2:sta toivotaan mukaan sekä hyvien käytäntöjen vaihtoa että innovaatioita tukevia hankkeita edustavia henkilöitä, joilla on itsellään kokemusta hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hankkeita toteuttaneet henkilöt avaintoimi 3:n nuorten ja päättäjien tapaamisista ovat myös tervetulleita. Toivomme siis mukaan henkilöitä, joilla on ymmärrystä hankkeen sisällöstä ja toteutuksesta ja joita uusien toimintatapojen oppiminen voi hyödyttää.

Osallistuminen koulutukseen on maksutonta. Matkatuki kattaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti. Vastaanottavan maan toimisto huolehtii majoituksesta ja ruokailuista. Majoitus on useimmiten 2 hengen huoneissa.

Miten pääsen mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa.

Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta,luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 12.1.2018

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)