Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

23.03.2017


Kuva: Kaisa Leka

Erasmus+ Youth in Action luo siltoja maailmaan Nuori2017-tapahtumassa

Opetushallitus on mukana Tampereella 27.3.-29.3.2017 järjestettävässä Nuori2017-tapahtumassa yhtenä pääyhteistyökumppanina. Erasmus+ -ohjelman kansallisen toimiston tuottama ohjelma rakentuu moninaisuuden teeman ympärille.

Erasmus+ Youth in Action tuottaa tapahtumaan ”Kenelle vihapuhe kuuluu?” -paneelikeskustelun ja sateenkaarinuorten valokuvanäyttelyn. Kansainvälisen nuorisotyön moninaiset mahdollisuudet ovat koko tapahtuman ajan esillä messuosastollamme. Kansainvälisyys kuuluu kaikille ja jokaisella nuorella tulee olla oikeus elää ja liikkua Euroopassa turvallisesti – nuorisotyön tehtävä on varmistaa tämän toteutuminen.

Miten nuorisotyössä voidaan puuttua vihapuheeseen?

Tiistaina 28.3. klo 9–10.15 Tampere-talon Isossa salissa järjestettävä Kenelle vihapuhe kuuluu? -paneelikeskustelu pureutuu siihen, miten vihapuhe näkyy nuorten arjessa ja mitä nuorten parissa toimivien pitäisi tietää vihapuheesta nuorten maailmassa. Paneelikeskustelussa pohditaan, millaisia mahdollisuuksia nuorten parissa toimivilla on puuttua vihapuheeseen ja miten puuttuminen – ihan konkreettisesti – onnistuu.

Panelisteina ovat median moniottelija Kristoffer Ignatius, Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen, neuvotteleva virkamies Jaana Walldén sekä nuorisotyöntekijä Sophia Wekesa. Videon välityksellä keskusteluun osallistuvat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sekä nuoria Kanava ry:stä ja Espoon nuorisotila Kirjavasta. Keskustelun vetää mediailmiöiden ja medialukutaidon asiantuntija Isabella Holm.

Sateenkaarinuorten ääni välittyy valokuvien kautta

Eurooppalaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä kertova Humans of the Rainbow-valokuvanäyttely on esillä koko tapahtuman ajan Tampere-talossa.

Kuvissa esiintyvät vähemmistöjä edustavat ihmiset antavat äänen niille asioille, jotka koskevat LGBTIQA-vähemmistöjen elämää. Jotkut äänet huutavat kovaa, toiset tuskin pystyvät kuiskaamaan. Jotkut nauravat iloisesti ja toiveikkaasti, toiset ovat pelon hiljentämiä. Mutta kaikki äänet kuuluvat ihmisille.

Siltoja maailmaan messuosastolta D2

Messuosastomme löytyy Tampere-talon sisääntulokerroksessa Sorsapuistosalista. Osastollamme päivystävät koko tapahtuman ajan Erasmus+ Youth in Action -ohjelman asiantuntijat ja kouluttajat, jotka perehdyttävät kansainvälisen nuorisotyön moninaisiin mahdollisuuksiin ja auttavat rakentamaan siltoja maailmaan.

Osastolla ovat lisäksi tavattavissa maanantaina 27.3. klo 12–15 Katia Kyllönen (Launch Pad Finland), tiistaina 28.3. klo 10.30–11.30 Kristoffer Ignatius ja tiistaina 28.3. klo 12–15 Essi Pakarinen (EVS-vapaaehtoinen). Osastoltamme löydät tapahtuman aikana myös kouluttaja Tiina Västilän esittelemässä Euroopan tähti -työkalua, jonka avulla suunnittelet timanttisia Erasmus+-nuorisovaihtoja!

Seuraa meitä tapahtuman aikana Youth in Action Finland somekanavissa Facebookissa ja Twitterissä.

Lisätietoa: