Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

14.02.2017

Kuva: Satu Haavisto

Haku kansainväliseen harjoitteluun alkoi

Tarjolla on sekä ulkomaisten että suomalaisten työnantajien tarjoamia harjoittelupaikkoja eri maissa. Paikat on tarkoitettu ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä vastavalmistuneille.

Suomalaisorganisaatioiden paikkoja on tarjolla esimerkiksi Finpron toimistoissa, Suomen edustustoissa ja kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa ulkomailla. Paikkoja on tarjolla myös suomen kielen opetuspisteissä ulkomailla ja kehitysyhteistyöorganisaatioissa.

Paikallisissa organisaatioissa on tarjolla harjoittelupaikkoja niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannella sektorillakin Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Aloina ovat lääketiede, oikeustiede, bioteknologia, design ja arkkitehtuuri, ympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maantiede, journalismi, valokuvaus ja videokuvaus, kauppa ja markkinointi, kasvatus ja koulutus, kansainväliset suhteet, IT, humanistiset tieteet ja yhteiskuntatieteet sekä sosiaalityö, turismi sekä hotelli- ja ravintola-ala. Harjoittelijalla on myös mahdollisuus tehdä suomalaisiin siirtolaisiin liittyvää projektia Brasiliassa Penedossa, jonne muutti suomalaisia erityisesti 1930- ja 1940-luvuilla.

Osa paikoista on erityisesti ammattikorkeakouluopiskelijoille, osa yliopisto-opiskelijoille. ”Toivomme aiempaa enemmän hakijoita ammattikorkeakouluista”, kertoo vastaava asiantuntija Jaana Mutanen.

Hakuaika on 14.2.–28.2.2017. Helmikuun lisäksi vuonna 2017 järjestetään haku myös syyskuussa.

Lue lisää

Kansainvälinen harjoittelu

(14.2.2017 / JM)