Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

11.09.2017


Kuva: Vesa Rönty

Kalajoen Pohjankylän koulu #BeActive education -kilpailun finaaliin

Pohjankylän koulu Kalajoelta on yksi kolmesta finalistista ehdolla Euroopan komission #BeActive education -palkinnon saajaksi. Muut finalistit ovat puolainen päiväkoti ja espanjalainen koulu. Ehdokkaita oli asetettu yhteensä 70, joista kolme valikoitui finaaliin.

Pohjankylän koulussa Kalajoella aktiivisella liikkumisella katsotaan olevan merkittävä rooli erilaisen oppijan kognitiivisten taitojen harjaannuttamisessa. Oppilaiden, opettajien ja ohjaajien kokemusten mukaan liikunnan lisääminen koulun arkeen on muun muassa lisännyt oppilaiden osallisuutta ja aktiivista toimijuutta sekä lisännyt vuorovaikutusta oppilaiden välillä.

Pohjankylän rehtori Juho Silvasti korostaa, että liikkeen lisääminen auttaa oppimista kaikilla oppilailla.

– Erityisoppilaille liikkeen lisääminen auttaa erityisen paljon. Esimerkiksi hahmottaminen, motoriikka ja keskittymiskyky kehittyvät liikkeen lisäämisen myötä. Samalla myösoppiminen tehostuu. Ylivilkkailla lapsilla liikkuminen auttaa purkamaan ylimääräistä energiaa, mikä tekee tunneista rauhallisempia.

– Ehdokkuus tuntuu hienolta. Suomen peruskouluissa tehdään loistavaa Liikkuva koulu -toimintaa. Kalajoki on ollut mukana Liikkuva koulu -toiminnassa vuodesta 2012 lähtien. Meillä on Kalajoella paljon aktiivisia toimijoita, ja ehdolla oleminen näin arvostetun palkinnon saajaksi on suuri tunnustus meille kaikille, Silvasti kiteyttää.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään syyskuun lopulla

Euroopan urheiluviikon yhteyspisteenä toimii Suomessa Opetushallitus, jonka vastaava asiantuntija Terhi Liintola iloitsee siitä, että suomalainen esimerkki ylsi finaaliin saakka.

Erityisesti Euroopan komission kriteereissä painottuivat luovuus, kustannustehokkuus, vaikuttavuus sekä hyödynnettävyys myös muualla Euroopassa.

#BeActive education -palkinto on osa Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa. Viikkoa vietetään 23.–30.9.2017. Suomessa urheiluviikkoa juhlistetaan lasten ja nuorten liikuttamisen merkeissä. Palkitsemisilla komissio haluaa korostaa Euroopan urheiluviikon paikallisuuttaa sekä tuoda esille parhaita käytäntöjä eri puolilta Eurooppaa. Komissio on valinnut kolme finalistia, joista voittaja palkitaan 11.10.2017 Marseillessa.

Lisätietoja: