Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

04.04.2019

Malmin lentokenttä valittiin vuonna 2016 Europa Nostran Seitsemän uhanalaisinta -ohjelmaan.

Kulttuuriperintökohteita etsitään Europa Nostran Seitsemän uhanalaisinta 2020 -listalle

Kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran Seitsemän uhanalaisinta -ohjelmaan (7 Most Endangered) voi ehdottaa 1.7.2019 saakka uhanalaisia kulttuuriperintökohteita (esim. historialliset rakennukset ja puistot, arkeologiset kohteet, museot ja kulttuuriperintöirtaimisto). Ehdotus tehdään Europa Nostran jäsenyhteisön tuella. Seitsemän ohjelmaan valittua kohdetta julkistetaan maaliskuussa 2020.

Seitsemän uhanalaisinta -ohjelma kokoaa julkiset ja yksityiset yhteistyökumppanit etsimään kestäviä ratkaisuja seitsemän eurooppalaisen kohteen pelastamiseksi. Ohjelma ei tarjoa suoraa rahoitusta vaan enemmänkin toimintamalleja, mutta sen avulla on myös etsitty sopivia rahoituslähteitä. Aiemmin Seitsemän uhanalaisinta -listalle on Suomesta nostettu Malmin lentokenttä vuonna 2016.

Eurooppalainen kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra hallinnoi ohjelmaa yhteistyössä Euroopan investointipankin instituutin kanssa, EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksella.

Europa Nostra Finland ehdottaa Tapiolan uimahallia Seitsemän uhanalaisinata -listalle

Europa Nostra Finland on valinnut Tapiolan uimahallin Suomen uhanalaisimmaksi kulttuuriperintökohteeksi ja aikoo ehdottaa uimahallia myös Seitsemän uhanalaisinta -ohjelmaan.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema uimahalli valmistui vuonna 1965. Rakennuksen peruskorjaus ja laajennus tehtiin 2000-luvulla. Vuonna 2007 Tapiolan uimahallin entistämiselle myönnettiin EU:n Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinto. Peruskorjauksen jälkeen on ilmennyt ongelmia, minkä johdosta Espoon kaupunki on suunnitellut uimahallin purkamista. Rakennuksen korjaus uimahallikäyttöön ei ole kaupungin näkemyksen mukaan mahdollista.

Lisätietoja