Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

24.09.2018

Löydä oma tiesi osaajaksi - Euroopan ammattitaitoviikko 5.-9.11.

Euroopan ammattitaitoviikolla (European Vocational Skills Week) nostetaan esiin ammatillista osaamista ja sen merkitystä muuttuvassa maailmassa. Ammatillinen koulutus tarjoaa tietoja ja taitoja, joita globaaleilla työmarkkinoilla juuri nyt tarvitaan, ja sitä ammattitaitoviikko juhlistaa. Ammatillisen koulutuksen puolesta kampanjoidaan koko syksyn ajan.

Osallistu ammattitaitoviikkoon

Kampanjaan voi osallistua järjestämällä tapahtumia sekä tuottamalla ja jakamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa tunnistella #EUVocationalSkills syksyn aikana 1.9.-31.12.2018.

Tapahtumia voivat olla esimerkiksi opiskelijoille suunnatut kansainvälisyysviikot, uraneuvontapäivät, avoimet ovet oppilaitoksissa tai yrityksissä, työpajat, seminaarit tai infopäivät. Tapahtumia voivat järjestää kaikki ammatilliset oppilaitokset sekä muut ammatillisen koulutuksen parissa toimivat, kuten esimerkiksi opiskelijat, opettajat, kouluttajat, opiskelijajärjestöt, kunnat, yritykset, työnantaja- ja työntekijäjärjestöt jne.

Ammattitaitoviikkoa vietetään Euroopan komission aloitteesta ja komissio lisää rekisteröidyt tapahtumat Euroopan kartalle teemaviikon verkkosivuilla. Komissio myös tarjoaa osallistujien käyttöön markkinointimateriaaleja ja ohjeita. Parhaat tarinat ja ideat palkitaan viikon päätapahtumassa Wienissä 5.-9.11.2018.

Ideoita ja ohjeita sekä tapahtumien rekisteröinti löytyy Euroopan komission kampanjasivulta.