Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

29.11.2017

Luovan Euroopan käännöstukea 33 eurooppalaiselle kustantamolle

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman vuoden 2017 käännöstukihankkeet on valittu. Yhteensä 33 kustantamolle 18 maasta on myönnetty rahoitus seuraavan kahden vuoden aikana toteutettaviin eurooppalaisen käännöskirjallisuuden käännöshankkeisiin. Tukea myönnettiin yhteensä noin 2 miljoonaa euroa.

Suomalaisia kustantamoja ei ollut tuensaajien joukossa. Suomesta lähetettiin kolme hakemusta, mutta valitettavasti yksikään ei noussut tuettavien joukkoon. Tällä hakukierroksella tukea sai Pohjoismaista ja Baltiasta kaksi kustantamoa, tanskalainen Jensen & Dalgaard ja latvialainen Janis Roze. Itäinen Eurooppa menestyi tälläkin hakukierroksella: Serbiassa tukea sai jopa 5 ja Bulgariassa 4 kustantamoa.

Kustantamot voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoitusta 3-10 kaunokirjallisen teoksen muodostaman kokonaisuuden käännös-, julkaisu- ja markkinointikustannuksiin. Erityistä painoarvoa annetaan pienten kielialueiden kirjallisuuden kääntämiselle suurille kielille (englanti, ranska, saksa, espanja) sekä EU:n kirjallisuuspalkinnon voittaneiden teosten kääntämiselle.

Seuraava mahdollisuus hakea rahoitusta avautuu arviolta helmikuussa 2018.

Lisätietoja