Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

13.11.2017

Euroguidance kouluttaa: Monikulttuurisen ohjauksen neliapila – tieto, taito, tahto ja tunne

Millaista on ohjaajan työ monimuotoisessa ympäristössä, eri kulttuuritaustaisten asiakkaiden ja oppilaiden parissa? Mitä seikkoja ohjaajan ja asiakkaan erilaiset kulttuuritaustat tuovat ohjausprosessiin? Entä mitä tarkoittavat etnistyvät koulutusvalinnat - miten nuorten etniset taustat ja kokemukset vaikuttavat heidän koulutusvalintoihinsa siirtymävaiheissa?

Euroguidance järjestää maksuttoman koulutuksen ohjauksesta monikulttuurisessa ympäristössä perjantaina 24.11. klo 9:30-15:30 Opetushallituksessa, Helsingissä (os. Hakaniemenranta 6). Koulutus on tarkoitettu laajasti ohjausalalla toimiville opetus-, TE- ja nuorisosektoreilla.

Tietoa, taitoa, tahtoa ja tunnetta päivään tuovat alan tutkijat ja ohjaajat puheenvuoroillaan. Sauli Puukari Jyväskylän yliopistosta ja Anne-Mari Souto Itä-Suomen yliopistosta viitoittavat tietä monikulttuurisen ohjauksen ilmiöihin. Tarinoita ja tilanteita kulttuurien kohtaamisista jakavat ohjaajat TE-toimistosta, opetussektorilta, nuorisotoimesta ja järjestöpuolelta.

Päivitys 13.11.2017: Koulutuspäivä on täynnä. Mikäli haluat seurata 24.11. aamupäivän puheenvuoroja etänä (Sauli & Anne-Mari), ilmoittaudu osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/2745CB948BC52344.par

Lisätietoja koulutuksesta: Euroguidance/Opetushallitus Kati Heikkinen kati.heikkinen@oph.fi, puh 0295 331 648.

Tervetuloa!