Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

29.11.2017

Euroguidance kouluttaa: Monikulttuurisen ohjauksen neliapila – tieto, taito, tahto ja tunne

Millaista on ohjaajan työ monimuotoisessa ympäristössä, eri kulttuuritaustaisten asiakkaiden ja oppilaiden parissa? Mitä seikkoja ohjaajan ja asiakkaan erilaiset kulttuuritaustat tuovat ohjausprosessiin? Entä mitä tarkoittavat etnistyvät koulutusvalinnat - miten nuorten etniset taustat ja kokemukset vaikuttavat heidän koulutusvalintoihinsa siirtymävaiheissa?

Euroguidance järjesti koulutuksen ohjauksesta monikulttuurisessa ympäristössä perjantaina 24.11. Opetushallituksessa, Helsingissä. Koulutus oli tarkoitettu ohjausalalla toimiville opetus-, TE- ja nuorisosektoreilla.

Tietoa, taitoa, tahtoa ja tunnetta päivään toivat alan tutkijat ja ohjaajat puheenvuoroillaan. Sauli Puukari Jyväskylän yliopistosta ja Anne-Mari Souto Itä-Suomen yliopistosta viitoittivat tietä monikulttuurisen ohjauksen ilmiöihin. Tarinoita ja tilanteita kulttuurien kohtaamisista jakoivat ohjaajat TE-toimistosta, opetussektorilta, nuorisotoimesta ja järjestöpuolelta.

Koulutuspäivän aamupäivän osuus löytyy videotallenteena tästä linkistä ja puhujien esitykset: Sauli Puukari, Anne-Mari Souto ja Liban Ismail. Lue yhteenvetojuttu koulutuspäivän annista täältä.

Lisätietoja koulutuksesta: Euroguidance/Opetushallitus Kati Heikkinen kati.heikkinen@oph.fi, puh 0295 331 648.