Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Sivulle kerääntyvät myös kohderyhmä- ja aihekohtaisissa kanavissa julkaistut kansainvälisyysaiheiset uutiset Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta.

Ajankohtaista

11.06.2013

Nuorisoseura Nysälle myönnettiin Euroopan kansalainen -palkinto

Kuoreveden nuorisoseura Nysä on saanut Euroopan kansalainen –palkinnon kansalaisten keskinäisen ymmärryksen ja kansainvälisen yhteistyön edistämisestä. Nuorisoseura Nysän Youth in Action -projektiin on osallistunut EVS-vapaaehtoisia nuoria useista Euroopan maista. Euroopan parlamentti perusti vuosittain jaettavan Euroopan kansalainen –palkinnon vuonna 2008 tunnustukseksi eurooppalaisten kansalaisten aktiivisuudelle.

Jämsään liitetyn Kuoreveden Suinulan kylässä asuu parisensataa henkeä, joista suuri osa on eläkkeellä. Nuorisoseura Nysä onkin entisten nuorten seura, jolla on ollut kansainvälistä toimintaa viimeksi 1980-luvun alussa. Viime kesänä nysäläiset aktivoituivat ja kutsuivat avukseen kesäteatteriin ulkomaalaisia EVS-vapaaehtoisia nuoria. Projekti on saanut jatkoa tänä kesänä, kun kymmenen EVS-nuorta auttaa seuran kesäteatterissa Jämsässä lavasteiden ja puvustamon rakentamisessa.

Euroopan kansalainen -palkinnot jaetaan Brysselissä 16.-17.10.2013 järjestettävässä tilaisuudessa, joka kokoaa yhteen kaikki palkinnonsaajat eri Euroopan maista.

(10.6.2013/AK)