Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

07.02.2017

Liveurope_Credits_MilowLiveurope on yksi Luova Eurooppa -ohjelman tukemista foorumeista

Tuki eurooppalaisille foorumeille haettavissa nyt

Foorumien tuki (Support to European Platforms) on tarkoitettu yhteistyötä tekevien eurooppalaisia luovan alan tekijöitä ja taiteilijoita esittelevien organisaatioiden yhteenliittymille. Foorumien tarkoituksena on edistää eurooppalaisten teosten levitystä, tuoda esiin uusia eurooppalaisia kykyjä, koota yhteen alan toimijoita sekä laajentaa alan yleisöpohjaa.

Eurooppalaisten foorumien kautta halutaan erityisesti tukea nuorten ja kansainvälisesti vähemmän tunnettujen eurooppalaisten taiteilijoiden liikkuvuutta ja näkyvyyttä, sekä edistää eurooppalaisen kulttuurin saatavuutta ja artistien esiintymismahdollisuuksia kotimaan ulkopuolella (esim. kiertueet, tapahtumat, näyttelyt ja festivaalit). Arviointikriteereissä painotetaan myös foorumin tavoitteita tukevan viestinnän ja brändistrategian sekä yleisötyön merkitystä.

Tavoitteena on kattaa tuella mahdollisimman laajasti eri taiteenaloja. Tästä syystä samalta alalta ei voida tukea montaa foorumia. Tällä hakukierroksella toivotaan hakemuksia erityisesti kuvataiteiden, teatterin, oopperan, muodin aloilta.

Foorumeissa tulee yhden koordinaattorin lisäksi olla mukana vähintään 10 jäsentä 10 eri maasta.

Tukea foorumille myönnetään enintään 500 000 €/vuosi. Tuki voi kattaa enintään 80 % kokonaisbudjetista. Tukea haetaan neljän vuoden kaudelle. Vuoden 2017 hakukierroksella tukea on jaettavissa yhteensä 5,5, milj. euroa noin 12 foorumille.

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen, mikäli kiinnostuit, tarvitset lisätietoja tai haluaisit apua suunnitelmiesi ja hakemuksen kanssa. Autamme mielellämme hakemuksen kaikissa vaiheissa.

Haku on auki 27. huhtikuuta saakka.

Lisätietoja:

[Uutista muokattu 24.3. / Foorumituen hakuaikaa on jatkettu 27.4. saakka.]