Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

13.10.2014

EPALE tarjoaa tietoa ja työkaluja aikuskoulutuksen kehittämiseen

EPALE

Euroopan komission rahoittama EPALE-verkkopalvelu on avattu. EPALE on suunnattu aikuiskoulutuksen parissa työskenteleville kuten esimerkiksi opettajille, kouluttajille, tutkijoille, päättäjille sekä kaikille muille, joiden työhön aikuiskoulutus sisältyy.


EPALE on Euroopan komissiolta merkittävä panostus aikuiskoulutuksen näkyvyyden nostamiseen ja sen vaikuttavuuden lisäämiseen Euroopassa. Verkkopalvelun koordinaattorina toimii tutkimus- ja konsulttitoimisto Ecorys, jonka kotipaikka on Iso-Britannia. Muissa Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvissa maissa EPALE:lle on nimetty kansallinen tukiorganisaatio; Suomessa tukiorganisaationa toimii CIMO.

EPALE:n tavoitteena on kehittää aikuiskoulutusta Euroopan tasolla ja tukea aikuiskoulutuksen parissa toimivia heidän työssään. EPALE:ssa on tarjolla tuoreimpia uutisia Euroopan maiden aikuiskoulutuksesta; lisäksi palvelusta voi esimerkiksi etsiä sopivia täydennyskoulutuskursseja ja alan seminaareja sekä vaihtaa kokemuksia ja tietoa aikuiskoulutuksesta eurooppalaisten kollegojen kanssa.

Aikuiskoulutusorganisaatioiden lisäksi EPALE on tarkoitettu tiedonlähteeksi myös kaikille muille organisaatioille, joiden toimintaan sisältyy aikuiskoulutusta. Aikuiskoulutusta järjestävät myös esimerkiksi vankilat, museot ja muut kulttuurilaitokset sekä monet järjestöt. Suomessa on rikas ja monipuolinen aikuiskoulutusjärjestelmä, johon kuuluu tällä hetkellä yli 800 aikuiskoulutukseen keskittynyttä organisaatiota.

EPALE-palveluun voivat rekisteröityä kaikki aikuiskoulutuksen parissa työskentelevät henkilöt. Tällä hetkellä palvelusta löytyy lista haettavissa olevista täydennyskoulutuskursseista. Valtaosa EPALE-sivustosta on toistaiseksi englanninkielistä, mutta tarkoitus on, että osa tiedoista löytyy jatkossa kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Suomenkielistä sisältöä EPALE-sivustolle on luvassa vielä tämän vuoden puolella. Palvelun sisältöä ja kurssi- ja seminaaritarjontaa päivitetään jatkuvasti. CIMO tiedottaa EPALE-asioista verkkopalvelussa www.cimo.fi sekä CIMOn sähköpostilistoilla.

EPALE-verkkopalvelun osoite:
https://ec.europa.eu/epale/

(13.10.2014/EL & AK)