Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ammatillisen koulutuksen uutiskirjeet

OPH ja OKM:n yhteiset uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje

04.08.2015

Ammattiin opiskelevien kielitaito kuntoon ulkomaanjaksoille

Myös ammattiin opiskeleville on nyt tarjolla mahdollisuus opiskella verkossa englannin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja hollannin kieliä ja testata kielitaidon kehittymistä ennen ulkomaanjaksoa sekä sen päätyttyä.

Euroopan komission verkkopohjaiset kielikurssit ovat opiskelijoille vapaaehtoisuuteen perustuva mahdollisuus parantaa omaa kielitaitoaan. Kielitestit sen sijaan ovat pakollisia kaikille Erasmus+ -ohjelmaan osallistuville opiskelijoille, joiden ulkomaanjakson kesto on vähintään 30 päivää.

Kielivalmennus ja -testit tapahtuvat komission tätä varten teettämässä OLS-verkkopalvelussa (Online Linguistic Support Tool).

Testi on pakollinen, kielikurssia suositellaan

Kielitestit ennen ja jälkeen liikkuvuusjakson ovat pakollisia. Kielikurssia taas suositellaan kaikille, joiden testitulos jää alle tason C2. Ammatillisen koulutuksen opiskelijat voivat valita kiinnostuksensa mukaan myös ammattialakohtaisia kielikursseja 25 alavaihtoehdosta. Tarjolla on paljon monipuolisia oppimateriaaleja erilaisiin tarpeisiin. Mahdollisuuksien mukaan muun muassa ammattisanastollista kurssimateriaalia voi liittää liikkuvuusjaksojen valmennukseen ja kielenopetukseen. Syksyllä 2015 alkaville suomalaisille liikkuvuushankkeille myönnettiin yhteensä 1694 kielitesti- ja kurssilisenssiä.

Syksyllä 2015 on tulossa mukaan uusia kieliä: kielitestit ovat nykyisten kuuden kielen lisäksi saatavilla jatkossa myös tšekin, portugalin, puolan, kreikan, tanskan ja ruotsin kielillä.

Lue lisää:
http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/ammatilliselle_koulutukselle/avaintoimi_1_liikkuvuus/osallistujalle/kielivalmennus_ja_kielitesti