Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ammatillisen koulutuksen uutiskirjeet

OPH ja OKM:n yhteiset uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje

04.07.2014

Erasmus+ -ohjelman ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan haku siirtyy vuodella

Euroopan komissio ilmoitti 25.6.2014, että Erasmus+ -ohjelman ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan syksyn haku (VET Mobility Charter, APEL – EAC/A03/2014) siirtyy vuodella eteenpäin. Hakuajan piti alun perin päättyä 22.9.

Uusi liikkuvuusperuskirjan haku julkistetaan vuoden 2014 loppupuolella ja tällöin hakuaika umpeutuu mitä todennäköisimmin keväällä 2015. Tässä haussa peruskirjan saaneet voivat hakea liikkuvuustukea kevennetyllä hakumenettelyllä vuoden 2016 haussa.

Alkuperäisen haun peruuntuminen johtuu siitä, että hakukriteerien laillisuusperusta on tarkistettavana. Haun reunaehtoihin tehdään sen pohjalta joitakin muutoksia, jotka eivät ehdi enää vuoden 2015 hakukierrosta varten. Haun siirtyminen tarkoittaa, että myös hankkeiden, joilla on ollut LLP-ohjelmakaudella sertifikaatti, tulee vuonna 2015 jättää tavallinen liikkuvuushankehakemus.

Komission tiedote haun siirtymisestä

Lisätietoja liikkuvuusperuskirjan hakemisesta Suomessa