Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ammatillisen koulutuksen uutiskirjeet

OPH ja OKM:n yhteiset uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje

21.10.2011

Leonardo-ohjelma keräsi kuulijoita maakunnissa

CIMOn ammatillisen koulutuksen yksikkö järjesti syksyn aikana yhteensä kuusi tiedotustilaisuutta eri puolilla Suomea. Tänä vuonna paikkakunnat olivat Turku, Vaasa, Jyväskylä, Joensuu, Seinäjoki ja Helsinki. Alueellisten tilaisuuksien tarkoituksena on tuoda tietoa lähemmäksi kohderyhmää, synnyttää uusia hankeideoita, tarjota vapaamuotoinen foorumi keskustelulle ja jakaa kokemuksia.

Tilaisuuksien pääpaino oli Leonardo-ohjelman seuraavan hakukierroksen teemoissa, painopisteissä ja käytännöissä. Hakuinfon ohella kuntayhtymien ja ammatillisten oppilaitosten henkilökunta kertoi kokemuksistaan Leonardo-hankkeiden parissa; miten he rohkaistuivat mukaan ja millaisia uusia näkökulmia kansainvälinen työelämäjakso on tuonut opetukseen sekä miten kokemus vaikutti heidän arkipäivään.

Viimeisenä järjestettyyn Helsingin tilaisuuteen uusi musiikkitalo tarjosi upeat puitteet. Päivän aikana kuultiin muun muassa eri maiden yhteistyöstä oppimisen arviointiin ja tunnustamiseen liittyvien päätöksentekoprosessien parissa sekä inspiroivia ajatuksia erityisryhmien oppimiskokemuksista kumppanuushankkeessa. Tilaisuuksien materiaaliin on julkaistu kokonaisuudessaan CIMOn verkkopalvelussa.

Ammatillisen koulutuksen tilaisuuksien materiaalit

20.10.2011/TH