Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ammatillisen koulutuksen uutiskirjeet

OPH ja OKM:n yhteiset uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje

27.02.2012

Leonardon liikkuvuusbudjettiin puolen miljoonan euron lisäys

Helmikuun alussa päättyneellä hakukierroksella Leonardo-ohjelman kansallisessa toimistossa vastaanotettiin yhteensä 99 liikkuvuushankehakemusta. Hakemusten määrä kasvoi hieman edelliseen vuoteen verrattuna ja kasvua oli erityisesti asiantuntijaliikkuvuudessa.

Toiminnoittain hakemukset jakautuivat seuraavasti:

  • Ammatillinen peruskoulutus (IVT): 59
  • Työmarkkinoilla olevat henkilöt (PLM): 5
  • Ammatillisen koulutuksen asiantuntijat (VETPRO): 35

Positiivinen uutinen kaikille Leonardo-tukea hakeneille on, että hankkeille myönnettävän tuen määrä on kasvanut merkittävästi. Jaettava budjetti on noin 17 % suurempi kuin viime vuonna eli kokonaisuudessaan noin 3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna haettu summa on noin kaksinkertainen jaettavissa olevaan budjettiin verrattuna.

Liikkuvuussertifikaatti ei ollut haussa tällä kierroksella. Aiemmin sertifioiduille hankkeille on varattu noin 30 % osuus koko budjetista.

Hakemusten arviointi tapahtuu maaliskuun aikana ja lopulliset tulokset hakukierroksesta saadaan huhtikuun lopulla. Hakijoille ei voida antaa arviointiprosessin aikana väliaikatietoja, mutta arviointiaikataulua voi seurata CIMOn verkkopalvelusta.

(27.2.2012/TH)