Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ammatillisen koulutuksen uutiskirjeet

OPH ja OKM:n yhteiset uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje

28.02.2014

Sveitsin osallistuminen Erasmus+ ohjelmaan

Sveitsin äskeisen kansanäänestyksen seurauksena sopimusta Sveitsin osallistumisesta Erasmus+ ohjelmaan ei voida allekirjoittaa. Sveitsi ei siten voi osallistua ”ohjelmamaana” vuoden 2014 hakukierrokselle vaan sveitsiläisillä organisaatiolla on ”kumppanimaan” status kuten muilla kolmansilla mailla.

Siten sveitsiläiset organisaatiot ja henkilöt eivät voi osallistua liikkuvuushankkeisiin, poikkeuksena yhteiset maisteriohjelmat (Joint Masters Degrees), joihin sveitsiläiset organisaatiot voivat osallistua ulkopuolisena kumppanimaana / partnerina.

Sveitsiläiset organisaatiot voivat osallistua ulkopuolisena kumppanimaana (sveitsiläisen partnerin tulee tuoda todellista lisäarvoa hankkeeseen) seuraaviin hakemuksiin:

  • Strategiset kumppanuushankkeet (Strategic Partnerships)
  • Tietoyhteenliittymät (Knowledge Alliances)
  • Alakohtaiset osaamisyhteenliittymät (Sector Skills Alliances)
  • Urheilun collaborative partnerships -hankkeet.

Jean Monnet -toimintoihin sveitsiläiset voivat osallistua hakijoina ja partnereina.