Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

02.03.2012

Minimessuilla esiteltiin mm. virolaisten yliopistojen tarjoamia mahdollisuuksia. Kuva: Tiina Lehmusvaara

Minimessuilla kerrottiin opiskelusta ulkomailla

CIMOn ja Fulbright Centerin Tietosilta-neuvontapisteessä järjestettiin 1.3. minimessut, joilla tarjottiin tietoa ja neuvontaa opiskelusta eri maissa. Näytteilleasettajina toimivat isäntäorganisaatioiden ohella Campus France, Viro-instituutti, Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus sekä Saksan liittotasavallan, Japanin ja Italian suurlähetystöt. Näiden lisäksi paikalla oli Opetushallitus esittelemässä Europassia.

Minimessuilla kävi nelisenkymmentä aiheesta kiinnostunutta asiakasta. Heistä valtaosa oli lukio-opintojensa loppuvaiheessa olevia nuoria, jotka hakivat tietoa korkeakoulututkinnon suorittamisesta ulkomailla. Ovensuukyselyn mukaan kiinnostavimmiksi kohdemaiksi nousivat Yhdysvallat, Britannia, Espanja ja Ruotsi.

CIMOn Samuli Repo kertoi messuiltapäivän aikana kohdanneensa suunnitelmissaan hyvin erilaisissa vaiheissa olevia asiakkaita. – Joku oli jo päättänyt kohdemaansa ja -oppilaitoksensa, ja oli nyt hakemassa tietoa asumiseen liittyvistä asioista; joku toinen tiesi kohdemaan, mutta ei sitä mitä sinne menisi tekemään; kolmas pohti vielä useamman kiinnostavan maan välillä.

Kävijöiden joukossa oli ryhmä Olarin lukiossa 2. luokalla opiskelevia tyttöjä, jotka olivat tulleet messuille oponsa lähettäminä. Tytöt pitivät ulkomailla opiskelua omalla kohdallaan mahdollisena, mutta vielä vähän kaukaisena vaihtoehtona. Osa tytöistä uskoi myöhemmin päätyvänsä opiskelijavaihtoon, yksi saattaa etsiä ulkomailta ammatillista koulutusta, yksi oli kiinnostunut lääketieteen opiskelusta yhdysvaltalaisessa yliopistossa. Englanninkieliset maat tuntuivat todennäköisiltä kohdemailta, sillä englanti oli tällä ryhmällä se vahvin vieras kieli.

Tietosillan Minimessut järjestettiin nyt toista kertaa; ensimmäiset pidettiin marraskuussa 2010. Italian lähetystö ja Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus olivat mukana ensimmäistä kertaa, muut tiedon tarjoajat osallistuivat jo ensimmäiseen kierrokseen.

(2.3.2012 / TL)