Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

24.09.2013

Maila-Kaarina Rantanen Brasilian kulttuurikeskuksesta kertoi opiskelijoille Suomessa opiskelemisesta ja asumisesta. Kuva: Arna Grym

Brasilialaiset vaihto-opiskelijat toivotettiin tervetulleiksi Suomeen

Ensimmäiset 56 brasilialaista Science without Borders -ohjelman vaihto-opiskelijaa ovat saapuneet Suomeen. Heidät toivotettiin tervetulleiksi CIMOssa järjestetyssä tilaisuudessa, johon osallistui myös Brasilian suurlähetystö.

CIMO oli ensimmäistä kertaa mukana koordinoimassa ohjelmaa kansallisesti keväällä tehdyissä opiskelijavalinnoissa.

Brasilian Suomen suurlähettiläs Norton de Andrade Mello Rapesta ja korkeakoulutuksen toimialajohtaja Juha Ketolainen CIMOsta lausuivat tervetuliaissanat opiskelijoille. Suurlähettiläs korosti ohjelman merkitystä Brasilialle ja onnitteli opiskelijoita siitä, että he olivat tehneet loistavan valinnan tullessaan Suomeen. ”Talvi ei ole niin paha kuin luullaan. Kun lokakuusta selviää, maailma muuttuu kauniiksi.”

Opiskelijat odottavat talvea

”Valitsimme Suomen sillä Suomi on insinööritieteiden johtava maa”, kertoivat Aalto-yliopistoon sekä Kymenlaakson ammattikorkeakouluun suuntaavat insinööriopiskelijat Rafael Andrade Lott, Henrique Dresch ja Armando Wilmans. ”Luonnon ja teknologian harmoninen yhteiselo houkutteli myös”, kertoi Rafael.

Kolmikko odottaa vaihtovuodeltaan paitsi antoisia opintoja, myös talviurheilua, kulttuuriin tutustumista, revontulia ja joulupukin tapaamista. ”Haluan myös tavata ihmisiä ympäri maailman, sillä vaihto-opiskelijoita tulee Suomeen joka puolelta”, kertoi Henrique.

Opiskelijat jatkoivat tilaisuudesta vielä Brasilian suurlähetystön järjestämiin itsenäisyyspäiväjuhliin Suvilahden Kattilahalliin.

Science without Borders on Brasilian hallituksen apurahaohjelma, jonka tarkoituksena on lähettää yli 100 000 brasilialaista opiskelijaa ulkomaille vuoteen 2015 mennessä. Ohjelmassa painotetaan luonnontieteitä, teknologiaa, insinööritieteitä ja matematiikkaa. CIMO vastaa ohjelman opiskelijaliikkuvuudesta Suomessa.

Lue lisää

Science without Borders -ohjelmasta

(24.9.2013 / A-LA)