Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

30.03.2012

CIMO laajensi esteettömyystukea korkeakouluohjelmissa

CIMO tahtoo strategiansa mukaisesti tukea tasa-arvoista osallistumista ohjelmiinsa. Esteettömyystuki on tarkoitettu ohjelmiin osallistuville henkilölle, joilla on erityistarpeita ja jotka tarvitsevat lisätukea vaihtonsa toteuttamiseksi.

CIMO on laajentanut esteettömyystukea korkeakouluille suunnatuissa ohjelmissa. Nyt mukana ovat North-South-South, FIRST ja north2north, joissa tukea on voinut hakea lukuvuodesta 2011-2012 alkaen. Jo aiemmin CIMOn hallinnoimista korkeakouluohjelmista esteettömyystuki on ollut käytössä Nordplus- ja Erasmus-ohjelmissa.

Esteettömyystukea voidaan myöntää kaikkiin ohjelmien toimintoihin eli opiskelija- ja opettajavaihtoihin, intensiivikursseille ja verkostotapaamisiin. Tukea haetaan jatkuvalla hakuajalla erillisellä hakulomakkeella. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Lisäksi CIMO tarjoaa korkeakoulujen käyttöön Esteetön opiskelu korkea-asteen oppilaitoksissa (ESOK)-verkoston kanssa työstetyn esteettömyyden ja kansainvälisen opiskelijavaihdon tarkistuslistan, joka on suunnattu sekä vaihtoon lähtevälle opiskelijalle, että lähettävälle ja vastaanottavalle korkeakoulullekin. Tarkistuslistaa voi käyttää pohjana korkeakoulujen omille ohjeistuksille.
Lisätietoa saat ohjelmista vastaavilta henkilöiltä.

Esteettömyys ja kansainvälinen opiskelijavaihto - Tarkistuslista vaihtoon lähteville opiskelijoille ja korkeakouluille (doc)