Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

23.03.2012

Erasmus-intensiivikursseja haettiin ennätysmäärä

Maaliskuun alkupuolella päättyneellä hakukierroksella jätettiin yhteensä 41 Erasmus-intensiivikurssihakemusta, mikä on peräti 12 hakemusta enemmän kuin edellisenä vuonna. Myös yliopistoista lähetettyjen hakemusten määrä kasvoi, vaikka valtaosa hakemuksista tuli edelleen ammattikorkeakouluista.

Hakemuksista 14 on jatkohakemuksia jo aiemmin tuetuille intensiivikursseille ja uusia hakemuksia jätettiin 27 kappaletta. Hakemuksista 32 tuli ammattikorkeakouluista ja 9 yliopistoista.

Yhteensä hakemuksia tuli 23 eri korkeakoulusta. Kahdeksasta korkeakoulusta tuli kaksi tai useampi hakemus ja yhdestä korkeakoulusta jätettiin peräti 7 hakemusta.

Yleisimmät alat ovat edellisten vuosien tapaan sosiaali- ja terveysala, tietotekniikka ja liiketalous, mutta monissa hankkeissa painottuu myös monialainen näkökulma.

Tukea haettiin yhteensä 1 673 445 euroa, mikä on yli 200 000 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Tukea voidaan myöntää reilu miljoona euroa.

Lopulliset päätökset tuettavista hankkeista julkaistaan touko-kesäkuussa 2012.

(Julkaistu 23.3.2012 / UT)