Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

11.09.2014

Harjoittelupaikkoja Brasiliassa erityisosaamisaloilla

Harjoitteluun Brasiliassa on tulossa hakuun kymmenkunta lisäpaikkaa. Hakuaika on 16.–30.9.2014.

Paikkoja on tarjolla koulutuksen ja opetuksen, arkkitehtuurin, ympäristön, uusiutuvan energian, markkinoinnin, yrittäjyyden, bioteknologian ja tietojenkäsittelyn aloilla. Alat on valittu sen mukaan, missä suomalaisilla tai brasilialaisilla on erityisosaamista tai jo ennestään yhteistyötä.

Harjoittelu tapahtuu Curitibassa, Paranan osavaltiossa Etelä-Brasiliassa. Curitibaa pidetään yhtenä parhaista kaupunkisuunnittelun esimerkeistä maailmassa. Harjoittelun voi tehdä englanniksi.

Brasiliaan lähetetään esivalinnan jälkeen kutakin paikkaa kohden 3–5 hakemusta. Paikalliset työnantajat tekevät lopulliset harjoittelijavalinnat.

CIMOn kautta on ollut mahdollista hakea työharjoitteluun Brasiliaan tästä vuodesta lähtien. Brasilia on iso markkina-alue, jossa yhteistyö rakentuu henkilökohtaisille kontakteille, mikä on lisännyt tarvetta myös harjoitteluyhteistyölle.

Maa on yksi CIMOn painopistealueista.

Harjoittelupaikat

Katso myös

Kansainvälinen harjoittelu opiskelijoille ja vastavalmistuneille

CIMOn blogi: Ensiaskelia Suomi–Brasilia-yhteistyössä (4.4.2014)

CIMO avaa harjoittelumahdollisuuksia Brasiliaan (4.2.2014)

Muualla verkossa

Kauppapolitiikka-lehden Brasilia-erikoisnumero (2/2014)

(11.9.2014 / JM)