Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

23.09.2015

Karelia-ammattikorkeakoulu ratkoo syrjäseutujen ongelmia Erasmus+ -tuella

Komissio on myöntänyt rahoituksen Karelia-ammattikorkeakoulun suurhankkeelle. Siinä etsitään kansainvälisessä yhteistyössä ratkaisuja maaseutualueiden ja syrjäisten paikkakuntien ongelmiin kuten heikentyvään taloustilanteeseen, työttömyyteen ja muuttoliikkeeseen.

Karelia-ammattikorkeakoulun luotsaamahanke Empowering Regional Development and Innovations keskittyy työelämäyhteistyön, yrittäjyyden ja toisaalta koulutuksen työelämärelevanssin lisäämiseen biotalouden alalla. Suomen lisäksi hankkeessa on mukana biotalouden ja aluekehittämisen organisaatioita Hollannista, Tšekistä ja Slovakiasta.

Erasmus+ -ohjelmasta rahoitettavat Knowledge alliance -hankkeet ovat suuria, innovaatio-osaamista edistäviä verkostohankkeita. Korkeakoulut ja yritykset toteuttavat niitä yhteistyössä.

Suomalaiskorkeakoulut jättivät vuoden 2015 haussa Knowledge alliance -toimintoon kymmenkunta hakemusta. Komission toimeenpanovirasto EACEA vastaanotti koko Euroopasta yhteensä n. 200 hakemusta, joista tähän mennessä 8 on valittu rahoituksen piiriin.

Erasmus+ -ohjelmasta tuetaan monenlaisia korkeakoulutuksen yhteistyö- ja kehittämishankkeita, jotka tähtäävät hyviin käytäntöihin ja innovaatioihin korkeakoulutuksessa ja ympäröivässä yhteiskunnassa sekä edistävät koulutuksen työelämärelevanssia ja valmistuneiden työllistymistä.

2015 haun tulokset
EACEA

Komissio järjestää Knowledge Alliance -infopäivän Brysselissä 23.11.2015. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata etänä ja siitä tulee saataville myös tallenne.
Lue lisää EACEAn sivuilta (englanniksi)

Lue lisää

Erasmus+ korkekoulutukselle | Knowledge alliances

(23.9.2015 / OJ)