Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

11.12.2013

Nanoteknologiasta slaavilaiseen kielitieteeseen

Pohjoismaiden ministerineuvoston Venäjä-ohjelman ensimmäiset rahoitettavat hankkeet esittäytyivät Helsingissä marraskuussa hankekoordinaattoreiden tapaamisessa. Suomalaiset korkeakoulut olivat vahvasti esillä – ensimmäisen hakukierroksen kahdeksasta rahoitetusta hankkeesta peräti seitsemässä on mukana korkeakoulu Suomesta.

Hankkeiden teemat vaihtelevat nanoteknologiasta kielitieteeseen ja väliin mahtuu yrittäjyyskoulutusta, laadunvarmistusta sekä pedagogiikkaa.

Ohjelma rahoittaa sekä korkeakoulutusta että tutkimusta mutta toistaiseksi vain pohjoismaisia toimijoita. Venäläiset korkeakoulut joutuvat itse vastaaman kuluista, mikä koettiinkin erittäin ongelmalliseksi. Moni hanke onkin lähtenyt nytkähdellen liikkeelle, kuitenkin innostus ja sitoutuneisuus näyttää olevan suurta myös venäläisten osalta.

Toinen hakukierros päättyi marraskuussa ja sen päätöksiä odotetaan alkuvuodeksi. CIMOn norjalainen sisarorganisaatio SIU (Norwegian Centre for International Cooperation in Education) vastaa ohjelman hallinnoinnista. Ohjelmakausi ulottuu vuoteen 2015 asti mutta toistaiseksi ei ole suunnitteilla uusia hakuja.

Lisätietoja ohjelmasta ja valituista hankkeista SIU:n sivuilta

(KL / 11.12.2013)