Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

12.02.2019

EU:n liikkuvuuspilotti kulttuurialalle käynnistyy huhtikuussa – vastaa kyselyyn ja vaikuta tuen sisältöihin

Huhtikuussa lanseerataan uusi EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama kulttuurialan liikkuvuustukipilotti. Tukikelpoisten taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten on mahdollista hakea tukea huhtikuun ja syyskuun 2019 välillä ammatillisiin liikkuvuuksiin Luova Eurooppa -ohjelmamaiden sisällä.

Ennen pilottihakujen julkaisemista Goethe-instituutin vetämä konsortio kutsuu taiteilijoita ja kulttuurialan ammattilaisia vastaamaan lyhyeen kyselyyn alan liikkuvuustarpeista.

Nyt on hyvä tilaisuus vaikuttaa, sillä vastausten perusteella liikkuvuuspilottia räätälöidään alan tarpeita vastaavaksi. Vastaa siis kyselyyn viimeistään 25.2. ja kerro, millaisia tarpeita sinulla on esim. liikkuvuuden sisällön, keston ja kohteiden suhteen.

Kysely on tärkeä siitäkin syystä, että pilotin pohjalta valmistellaan tulevaa EU-ohjelmakautta. Ajatuksena on, että vuodesta 2021 alkaen kulttuurialalle olisi olemassa oma liikkuvuustukiohjelmansa EU-tasolla.

Euroopan komission viime vuonna järjestämässä tarjouskilpailussa kulttuurialan liikkuvuuspilotin toteuttajaksi valittiin Goethe-instituutin vetämä konsortio, jossa ovat mukana myös Institut français (Ranska), Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts (Liettua) ja Izolyatsia (Ukraina).

Lue lisää ja vastaa kyselyyn

Lisätietoa liikkuvuuspilotista tarjolla Helsingissä 14.3.

Luova Eurooppa -yhteyspiste on kutsunut liikkuvuuspilotin projektipäällikön Eva Blauten Goethe-instituutista Suomeen maaliskuussa ennen pilotin käynnistymistä. Blaute esittelee liikkuvuuspilottia Taiken ja Cuporen järjestämässä keskustelutilaisuudessa taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuudesta 14.3.

Taike & Cupore talks: Taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus 14.3.