Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

21.05.2019

Europa Nostra -voittajat vuonna 2019. Kuva: Europa Nostra.

Vuoden 2019 Europa Nostra Awards -kulttuuriperintöpalkintojen voittajat julki

Vuoden 2019 European Heritage Awards / Europa Nostra Awards -kulttuuriperintöpalkintojen saajat on julkaistu tänään. Palkinto on myönnetty yhteensä 25 kulttuuriperintökohteelle, -hankkeelle ja yhteisölle 16 maasta. Lista ja videoesittelyt palkituista kohteista on julkaistu Europa Nostran verkkopalvelussa osoitteessa http://www.europeanheritageawards.eu/winner_year/2019/.

Suomalaisia ei tänä vuonna ollut palkittujen joukossa. Aiemmin Europa Nostra Awards -palkinnon ja Grand Prix -pääpalkinnon ovat saaneet mm. Kulttuurivoltti- ja Adoptoi monumentti -hankkeet.

Palkinnot jaetaan Pariisissa 29.10.2019 järjestettävässä palkintoseremoniassa. Tällöin julkistetaan seitsemän 10 000 euron arvoisen Grand Prix -palkinnon voittajaa. Seremonia on osa 27.-30.10. järjestettävän European Heritage -kongressin ohjelmaa.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan palkinnonsaajien joukosta 15.9. saakka osoitteessa https://vote.europanostra.org/. Yleisöäänestyksen voittaja (Public Choice Award) julkistetaan lokakuun palkintoseremoniassa.

Jo aiemmin toukokuussa Euroopan komissio ja Europa Nostra jakoivat poikkeuksellisesti yksittäisen Europan Heritage Award -tunnustuksen Pariisin palolaitokselle. Sammutustyön ansiosta Notre Damen katedraalin 15.4.2019 alkanut tulipalo saatiin hallintaan ennen sen leviämistä kirkon päärakenteisiin ja kellotorneihin.

EU ja Europa Nostra -kulttuuriperintöjärjestö jakavat vuosittain tunnustuspalkinnot eurooppalaisille kulttuuriperintökohteille sekä merkittävälle työlle alan tutkimuksen ja koulutuksen parissa. Europa Nostra Awards -palkinto on kulttuuriperintöalan korkein kunnianosoitus Euroopassa. Sitä rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta.

Lisätietoja