Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .


Kuva: Humans of the Rainbow -näyttely

Nuorten kansainvälinen Humans of the Rainbow –näyttely avataan Helsingissä 30.5.2016

Hakaniemenranta 6:n aulatilassa avataan Humans of the Rainbow –valokuvanäyttely 30.5.2016 klo 16-18. Näyttely kuvaa sateenkaarinuorten arkea ympäri Euroopan. Nuoret ovat antaneet kasvonsa ja ajatuksensa osaksi näyttelyä. Näyttely on esillä 30.5-3.6.2016.

Näyttelyä on inspiroinut sosiaalisessa mediassa suuren huomion saanut Humans of New York –valokuvablogi. Näyttely lainaa toimintatapaa, mutta sen pääteemana ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Jokaiseen kuvaan tallentuu tärkeä sateenkaariteemainen viesti. Kuka tahansa voi myös osallistua näyttelyyn paikan päällä. Näyttely on toteutettu osana päättynyttä Suomen, Latvian ja Irlannin nuorten Chasing the Rainbow – opintovierailukokonaisuutta, jonka perusideana on ollut tutustuttaa osallistuvia nuoria eri maiden Hlbtiq-yhteisöjen moninaisuuteen ja niiden toimintaan.

”Näyttelyn toivotaan lisäävän nuorten tietoisuutta käsitellyistä aiheista ja edistävän aktiivista toimimista ihmisoikeus- ja vähemmistökysymyksissä”, kuvaa Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn ohjelma-asiantuntija Paavo Pyykkönen opintovierailukokonaisuuden tavoitteita.

Näyttelyn avajaisiin saapuu Chasing the Rainbow –hankkeeseen osallistuneita nuoria Suomesta, Latviasta ja Irlannista. Näyttely on tarkoitus pystyttää esille useammalla paikkakunnalla eri Euroopan maissa nuorien toimesta. Se on osa ryhmäläisten ruohonjuuritason kansainvälistä ihmisoikeustoimintaa.

Humans of the Rainbow -näyttely rahoitetaan CIMOn Suomessa hallinnoiman EU:n Erasmus+ Youth in Action -ohjelman kautta.

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma vuosille 2014–2020. Tänä aikana yli 4 miljoonaa eurooppalaista nuorta, opiskelijaa ja aikuista voi kouluttautua, opiskella, harjoitella tai työskennellä vapaaehtoisena ulkomailla ohjelman tuella. Lisäksi Erasmus+ tarjoaa yli 125 000 oppilaitokselle ja organisaatiolle mahdollisuuden tehdä eurooppalaista yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa.

Tietoa Humans of the Rainbowsta:

Median yhteydenotot:

CIMOn ohjelma-asiantuntija Paavo Pyykkönen

[13.5.2016 / PP & IN]