Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

09.01.2019

“Nuorilta tuli viestiä, että jännittää ihan kauheasti” – Vuoden viimeisellä Youth in Action -hakukierroksella jaettiin lähes miljoona euroa

Erasmus+ Youth in Action -ohjelma tuki vuoden 2018 viimeisellä hakukierroksella nuoriin liittyviä hankkeita yhteensä yli 900 000 eurolla. Nuorisovaihdoissa näkyy nuorten aktiivisuus: Imatralla ja Lappeenrannassa nuoret ovat olleet aktiivisesti mukana suunnittelemassa nuorisovaihtoa, jossa käsitellään tunnetaitoja ja väkivaltaa taiteen keinoin.

Ensin nuorilta tuli innostuneita viestejä, joissa oli paljon nauravia hymiöitä. Ohjaamossa neuvojana työskentelevä Iina Kovalainen oli juuri kertonut imatralaisille ja lappeenrantalaisille nuorille, että heidän hakemuksensa Erasmus+ Youth in Action -vaihtoon oli hyväksytty.

“Heti sen jälkeen nuorilta tuli viestejä, että jännittää ihan kauheasti. Ja tottakai jännittää! Tämä on minulle itsellenikin ensimmäinen tällainen nuorisovaihto”, kertoo Kovanen.

Imatran ja Lappeenrannan nuoret toteuttavat yhdessä madeiralaisten nuorten kanssa nuorisovaihdon, jossa käsitellään väkivaltaa ja tunnetaitoja taiteen menetelmien kautta. Idea vaihdon teemaan tuli nuoriso-ohjaajilta, mutta nuoret ovat olleet aktiivisesti mukana vaihdon suunnittelussa.

“Aktiviitetit ja ideat siihen, miten aiheita käsitellään, ovat tulleet kaikki nuorilta.”

Sekä nuorissa että ohjaajissa on taiteesta, kuten tanssista ja musiikista kiinnostuneita, joten oli aika itsestäänselvää, että aihetta haluttiin lähestyä taiteen keinoin.

“Uskon, että tällaiset menetelmät tuo tähän paljon lisää. Kokemukselliset asiat opettaa enemmän ja taidetta tehdessä nuoret myös oivaltavat asioita helpommin.”

Rahoitusta myös nuorisotyön kehittämiseen

Nuorisovaihtojen lisäksi Erasmus+ Youth in Action -hakukierroksella myönnettiin rahoitusta muun muassa nuorisotyöntekijöiden liikkuvuuteen ja nuorten osallisuuden vahvistamiseen nuorisoalan järjestöissä.

Rahoitusta sai esimerkiksi sosiaalipedagogiikan säätiön yhteistyöhanke, jossa kehitetään uusia toimintamalleja ja työkaluja peliongelmaisten nuorten sekä heidän läheistensä ja perheidensä auttamiseen.

Vuoden 2018 viimeisellä hakukierroksella vastaanotettiin yhteensä 67 hakemusta, joista 31:lle myönnettiin rahoitus. Yhteensä rahoitusta myönnettiin vähän päälle 900 000 euroa. Kokonaisuudessaan vuonna 2018 Erasmus+ Youth in Action -ohjelmasta myönnettiin rahoitusta 3,76 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: