Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

10.04.2015

Kuva: Satu Haavisto
Kuva: Satu Haavisto

Nuorten globaali arki näkyy Seinäjoen nuorisotyöpäivillä

Nuorten arki on globaalia. Maapallo on pienempi kuin koskaan ja taskusta löytyvä älypuhelin tuo nuorten ulottuville koko maailman. Kansainväliselle nuorisotyölle on yhä enemmän kysyntää ja kansainvälistyminen kartuttaa osaamista. Tämä osaaminen jää kuitenkin monesti piiloon. Miten tämä voidaan tunnistaa ja miten sitä voidaan hyödyntää nuorisotyössä?

CIMO ja Demos Helsinki järjestävät 15.4.2015 yhden Seinäjoen nuorisotyöpäivien päätyöpajoista. Mukana keskustelemassa on Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio ja joukko muita nuorisotyön ammattilaisia.

”Osallistumalla kansainvälisiin hankkeisiin nuoret voivat kokea niin kotimaan kuin Euroopankin mahdolliseksi kouluttautumis- tai työskentelyalueekseen”, arvioi CIMOn ohjelma-asiantuntija Kati Inkinen kansainvälisen nuorisotyön mahdollisuuksia. ”Kansainvälinen nuorisotyö herättää uteliaisuuden uusia asioita kohtaan ja tarjoaa kulttuurien kohtaamista turvallisessa ympäristössä”, hän kuvaa.

Kolmituntisessa työpajassa valotetaan tarkemmin nuorten globaalia arkea ja mietitään yhdessä osallistujien kanssa millaista hyötyä kansainvälisestä osaamisesta on erityisesti nuorisotyön näkökulmasta. Mukana keskustelemassa ovat Laition lisäksi myös Maritta Sipilä, Lapuan nuorisotoimenjohtaja; Hasan Habib, nuorten palvelujen toiminnanjohtaja, Turun kaupunki; Elisa Männistö, Ylivieskan kaupungin nuorisotoimenjohtaja ja Annina Kurki, nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelma, Tampereen Yliopisto.

Työpaja esittelee EU:n Erasmus+ -ohjelman Youth in Action –osion mahdollisuuksia. ”Pyrimme työpajan kautta avaamaan sitä miten nuorisotyöntekijät voivat hyödyntää kansainvälistä nuorisotyötä työmuotona”, kuvaa Inkinen pajan tavoitteita. ”Pyrimme tavoittamaan uusia toimijoita ja pyrimme hyödyntämään työpajan tuloksia ohjelman tiedotuksessa, jotta mahdollisuudet jakautuisivat tasavertaisemmin Suomessa”, hän päättää.

Voit jakaa omia kokemuksiasi globaalista arjesta ja osallistua keskusteluun Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #globaaliarki. Nuorisotyöpäiviä voit seurata tunnisteella #NTpaivat2015.

Osa työpajan puheenvuoroista julkaistaan jälkikäteen videoina CIMOn verkkokanavissa.

Lue lisää aiheesta:


Nuorisotyöpäivät

Tilastoja ja aihepiiriä sivuavia selvityksiä:

Piilotettu osaaminen
Hidden Competences
Faktaa express: Kaikkea ei opita koulussa

[10.4.2015 / IN]