Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

21.11.2012

Osallistu kilpailuun: Mitä rauha Euroopassa merkitsee sinulle?

Euroopan unioni on julistanut 8–24-vuotiaille piirustus- ja kirjoituskilpailun, jonka neljä voittajaa pääsevät osallistumaan vuoden 2012 Nobelin rauhanpalkinnon myöntämisseremoniaan Osloon. Kilpailu järjestetään yhdessä Euroopan nuorisofoorumin kanssa. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja, Euroopan komission puheenjohtaja ja Euroopan parlamentin puhemies kutsuvat kilpailun neljä voittajaa osallistumaan Euroopan unionin viralliseen valtuuskuntaan, joka matkustaa Osloon vastaanottamaan tämänvuotisen rauhanpalkinnon.

"Vuoden 2012 Nobelin rauhanpalkinto ei ole pelkästään tunnustus Euroopan unionin aikaisemmille saavutuksille: se katsoo myös tulevaisuuteen. Meidän tehtävämme on innostaa tulevien sukupolvien eurooppalaisia. Siksi otamme mukaamme Osloon nuoria eurooppalaisia, jotka perivät meiltä rauhan mantereen ja jotka ovat vastuussa Euroopan tulevaisuudesta", totesivat kilpailun puheenjohtaja Van Rompuy, puheenjohtaja Barroso ja puhemies Schulz julistaessaan kilpailun avatuksi.

8–12-vuotiaat osallistuvat kilpailuun piirustuksella, ja 13–24-vuotiaita pyydetään kirjoittamaan lyhyt teksti (enintään 120 merkkiä) millä tahansa EU:n 23 virallisella kielellä.

Kilpailu päättyy 25. marraskuuta keskiyöllä (Keski-Euroopan aikaa). Euroopan nuorisofoorumi valitsee 16 parasta työtä kustakin ikäluokasta (8–12-vuotiaat, 13–17-vuotiaat, 18–24-vuotiaat).

Tuomaristo valitsee kolme voittajaa (yhden kustakin ikäryhmästä), jotka pääsevät matkalle Osloon.

Kilpailu lisätietoineen osoitteessa www.loveyouthfuture.eu/peace4eu#fi

Katso video: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cubiWqqiYHI

Kilpailun Facebook-sivut: www.facebook.com/PeaceEuropeFuture

Kilpailu Twitterissä: www.twitter.com#Peace4eu

Euroopan nuorisofoorumi: www.youthforum.org/

Nobelin rauhanpalkinto: http://nobelpeaceprize.org/