Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

05.12.2012

Youth in Action –ohjelma tuki vuoden 2012 viimeisellä hakukierroksella 48 hanketta

Vuoden viimeinen hakukierros tavoitti suomalaiset hyvin. Koko kierrokselta hylättiin ainoastaan 9 hanketta. Hanketukea olisi ollut myönnettäväksi vielä useammillekin hankkeille.

Ryhmätapaamisia toteutetaan muun muassa Puumalassa, Ylitorniolla, Ylivieskassa ja Savitaipaleella. Ryhmätapaamiset ovat muodostuneet työkaluksi, jolla pienet maaseutupaikkakunnatkin pääsevät helposti mukaan kansainväliseen nuorten toimintaan.

Nuorisoaloitteista tuetut hankkeet edustivat monipuolisesti yhteiskunnan eri osa-alueita, sillä mukana oli niin poliittisia kuin kulttuuri- ja ympäristöaiheisia hankkeita. Nuorten aikuisten suunnittelemat hankkeet pyrkivät tekemään hyvää, ja nuorisoaloitteet ovat hyvä keino nuorten omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Hankkeissa pyritään muun muassa kehittämään maahanmuuttajien poliittista osaamista, ajamaan sukupuolineutraalia avioliittoa, aloittamaan nuorisoteatteritoimintaa ja tekemään eettistä kulutusta tunnetuksi.

Eurooppalaisesta vapaaehtoispalvelusta tuettiin Lyhty ry:n erityisen uraauurtavaa hanketta, jossa kaksi maltalaista kehitysvammaista nuorta saapuu Suomeen kaksi viikkoa kestävälle vapaaehtoispalvelujaksolle Lyhdyn Valo –kulttuurityöpajaan. Hankkeen toivotaan edistävän maltalaisen vapaaehtoiset lähettävän tahon työtä kehitysvammaisten nuorten aseman parantamiseksi Maltalla. Vapaaehtoispalvelu on houkutellut mukaan toimintaan paljon uusia toimijoita, ja vapaaehtoistyö tavoittaa yhä useampia nuoria Suomessa ja Euroopassa.

Vuonna 2013 jaossa ennätysmäärä tukea

Vuonna 2013 Suomessa on käytettävissä Youth in Action –ohjelman tukirahaa kaikkiaan noin 3,3 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 painopisteenä on EU:n kansalaisuuden teemavuosi, jossa painotetaan erityisesti vuoden 2014 Eurooppa-vaaleja. Ohjelman sisältö ei ohjelmakauden viimeisenä vuonna kuitenkaan muutu. Ohjelman prioriteetit, tavoitteet ja toimintamenetelmät pysyvät samana.

5.12. 2012 / AK