Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

27.11.2012

Cimo.fi-palvelussa seurataan EU:n ohjelmakauden 2014–2020 valmistelua

Nykyinen Euroopan unionin ohjelmien kausi on päättymässä vuoden 2013 lopulla. Neuvottelut uusien ohjelmien rakenteesta, sisällöstä ja budjetista ovat parhaillaan käynnissä. Tätä ohjelmakauden 2014–2020 valmistelua seurataan myös cimo.fi-palvelussa.

Uuden ohjelmakauden myötä CIMOn hallinnoimat ohjelmat tulevat uusiutumaan ja muuttumaan. Ohjelmaehdotuksen mukaan Elinikäisen oppimisen ohjelma (LLP), EU:n ja kolmansien maiden väliset korkeakoulujen yhteistyöohjelmat sekä nuorisotoimintaohjelma Youth in Action yhdistetään yhdeksi laajaksi ohjelmaksi, jolle on kaavailtu nimeä Yhteinen Erasmus (Erasmus for All). Ohjelmaan on lisäksi tulossa uusia urheilulle suunnattuja toimintoja.

EU:n Kulttuuri-ohjelma sekä Media- ja Media Mundus -ohjelmat yhdistyvät Luova Eurooppa -ohjelmaksi (Creative Europe). Kansalaisten Eurooppa -ohjelman on ehdotettu jatkuvan itsenäisenä.

EU-ohjelmakautta 2014–2022 koskevaan tietoon pääsee näppärimmin cimo.fi-palvelun etusivulla olevan bannerin kautta. Banneri johtaa sivulle, josta pääsee linkkien avulla edelleen kohderyhmäkohtaiseen tietoon. Sitä saa nykyisten ohjelmien sivuilta otsikon Ohjelmakauden 2014–2020 valmistelu alta.