Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

06.03.2013

Euroopan nuorisoviikko tulee taas!

Euroopan nuorisoviikkoa vietetään 26.5.2.6.2013. Viikon teemana on nuorten osallisuuden edistäminen ja aktiivinen kansalaisuus.

Tavoitteena on tehdä tutuksi EU:n nuorisopolitiikkaa ja lisäksi juhlistaa sitä, että EU:n nuoriso-ohjelmat ovat jo 25 vuoden ajan tarjonneet eurooppalaisille nuorille mahdollisuuksia kansainvälistyä. Viikolla muistutetaan myös vuoden 2014 Euroopan parlamentin jäsenten vaaleista. Euroopan nuorisoviikkoa on järjestetty vuodesta 2005 lähtien parin vuoden välein.

Parhaat nuorisoalan hankkeet palkitaan Brysselissä

Brysselissä 31.5.2013 järjestettävässä nuorisoviikon päätapahtumassa palkitaan vuosien 200712 parhaat Youth in Action -hankkeet kolmessa eri kategoriassa. Nuorisoviikolle on Suomesta nimetty kolme toimijaa ja heidän hankkeensa, joissa edistettiin nuorten osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta.

Suomen ehdokkaat ovat European Friendship East Meets West / Aar Social Development Association (kategoria: aktiivinen eurooppalainen), Living Bridges / Ålands fredsinstitut (kategoria: kriittinen eurooppalainen) sekä Youth and Forests / Suomen luonnonsuojeluliitto (kategoria: vastuuntuntoinen eurooppalainen).

European FriendshipEast Meets West -hankkeessa (toteutusvuosi 2009) tutkittiin kansalaisuutta sekä vertailtiin länsi- ja itä-eurooppalaisten nuorten suhdetta ja näkökulmaa Euroopan unioniin. Living Bridges -hanke (toteutusvuosi 2009) tutki naisnäkökulmaa kulttuurien välisessä vuoropuhelussa ja konfliktien ratkaisussa. Youth and Forests -hankkeen (toteutusvuosi 2008) tavoitteena oli miettiä nuorten mahdollisuutta osallistua metsien kestävän käytön edistämiseen ja luonnonvarojen säilyttämiseen.

CIMO kutsuu mukaan nuorisoviikolle - Maailmaan mahtuu!

Suomessa Euroopan nuorisoviikkoa vietetään nuorten omien tapahtumien merkeissä. CIMO kutsuu nuorten parissa toimivia ja nuoria järjestämään nuorisoviikon aikana paikallisia Maailmaan mahtuu -tapahtumia, jotka edistävät suvaitsevaisuutta ja ylittävät kulttuurirajoja. Tapahtumien järjestämiseen voi hakea tukea Youth in Action -ohjelmasta.

Edellisen Euroopan nuorisoviikon aikana vuonna 2011 järjestettiin eri puolilla Suomea yli 20 tapahtumaa, joissa torjuttiin rasismia ja muukalaisvihaa.

Lisätietoja:
www.cimo.fi/ohjelmat/yia/nuorisoviikko_2013

(6.3.2013/AK)