Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

20.11.2012

Kampissa kaivattiin Maailmalle

CIMO järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa Maailmalle -tapahtuman Kampin kauppakeskuksessa tiistaina 13.11.2012. Eri kansainvälistymis-, työharjoittelu- ja vapaaehtoistyömahdollisuuksia tarjoavat organisaatiot päivystivät kauppakeskuksen keskusaukiolla klo 12.00–20.00.


Maailmalle -tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Kampissa ja ylipäänsä kauppakeskuksessa. Monet ohikulkijat kyselivät, mikä tapahtuma on kyseessä ja mikä on Maailmalle.net. Osa tunsi entuudestaan CIMOn ja muita tapahtumaan osallistuneita organisaatioita.

Osa oli kuullut tapahtumasta Facebookin kautta ja tuli varta vasten Kamppiin kysymään kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kansainvälistymismahdollisuuksia kaikille

Tapahtuman kävijöiden kirjo oli laaja. Nuoret kyselivät mm. vaihto-ohjelmista ja korkeakoulututkinnon suorittamisesta ulkomailla. Paikalla kävi myös opiskelijoita, jotka olivat kiinnostuneita oman alansa harjoittelumahdollisuuksista. Monet kysyivät varttuneempien mahdollisuuksista kansainvälistyä. Tapahtumassa vieraili opettajia, jotka halusivat viedä oppilailleen tietoa ja materiaaleja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Lisäksi tapahtumassa kävi Suomessa asuvia tai vierailevia ulkomaalaisia.

Tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. Ajankohta ja paikka vahvistetaan myöhemmin.

Tapahtumassa oli CIMOn lisäksi mukana AIESEC, Allianssin nuorisovaihto, Campus France, Fulbright Center, Goethe Institut Finnland, Haloo Pohjola, KEPAn Vapaaehtoisohjelma Etvo, KVT Finland (Kansainvälinen vapaaehtoistyö),Maailmanvaihto ry, Nordjobb, Opetushallitus/Europassi, Pohjola-Norden, Pohjola-Nordenin nuorisoliitto, Saksan suurlähetystö, Uudenmaan Eurooppatiedotus ja Viro-instituutti.

Maailmalle.net

JJ/20.11.2012, kuvat: Tugba Huhtakallio