Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

24.05.2012

Mitä maailma sinulle tarjoaa Maailma kylässä -festivaalilla?

CIMO osallistuu Maailma kylässä -festivaaliin, joka järjestetään Helsingin Rautatientorilla ja Kaisaniemenpuistossa tulevana viikonloppuna, 26.–27.5. Tänä vuonna CIMOlla on osaston lisäksi tietoisku aiheesta ”Esteettömyystuella maailmalle”. Tietoiskussa Arman Alizad haastattelee Tuomas Tuurea Kynnys ry:stä ja Sari Kokkoa Näkövammaisten keskusliitosta. He pohtivat esimerkiksi sitä, voivatko kaikki väestöryhmät osallistua kansainväliseen toimintaan. Tietoisku pidetään Rautatientorilla sijaitsevalla Mekong-lavalla lauantaina 26.5. klo 11.30–11.45.

Rautatientorille sijoittuu myös muu CIMOn toiminta. CIMOn osastolla, R523, festivaalikävijä voi kysyä ja keskustella kansainvälistymisvaihtoehdoista CIMOn asiantuntijoiden kanssa.

Osastolla tapahtuu koko viikonlopun ajan, sillä osastolla on käynnissä reseptikilpailu, Maailma on täynnä reseptejä. Kilpailussa kävijä kertoo reseptin, jossa hän käyttää jotakin CIMOn messuosastoon kuuluvaa maustetta. Maustepusseja kävijä voi ottaa mukaansa. Messumausteet, sinapinsiemen, korianteri, katajanmarja, kurkuma ja piri piri, kuvaavat eri maanosia. Kaikkien reseptin ja yhteystietonsa jättäneiden kesken CIMO arpoo 10 sarjakuvapiirtäjä Kaisa Lekan suunnittelemaa paitaa.

Räsymattoseinälle kansainvälistymisviestejä

Reseptikilpailun lisäksi festivaalikävijä voi kirjoittaa kansainvälistymislauseita tai -sanoja paperille. Paperi kiinnitetään CIMOn osaston räsymattoseinälle. CIMOn asiantuntijat ottavat seinästä kuvia säännöllisesti festivaalin aikana ja näin siitä muodostuu ”Mitä kansainvälisyys sinulle merkitsee?” -seinä.

Näiden lisäksi osastolla voi muistella lapsuutta. Osastolla askarrellaan lapsuudesta tuttua kysymyspeliä. Jokaisessa tahkossa on kysymyksiä, jotka herättelevät miettimään kansainvälistymismahdollisuuksia.

Monikulttuurisuutta ja kestävää kehitystä

Maailma kylässä järjestetään nyt 17:ttä kertaa. Se on koko perheen ilmaisfestivaali. Vain iltaklubeille on sisäänpääsymaksu. Festivaalitarjonnassa on musiikkia, tanssia, teatteria, elokuvia, taidetta ja toimintaa. Näytteilleasettelijoita on yli 400. Festivaali antaa uusia kokemuksia ja näkökulmia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön, kestävään kehitykseen ja globaaliasioihin.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry, joka on noin 300:n kehitysyhteistyötä tekevän tai muuten kehitysmaa- ja globaalikysymysten kanssa työskentelevän suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö.

Lisätietoja