Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

05.09.2014

Suomalainen kouluttamassa jordanialaisia kansalaisjärjestöjä Erasmus+ Youth in Action-ohjelman tuella

Jordanian pääkaupungissa Ammanissa 2.-7.9 pidettävä koulutus tavoittaa 27 osallistujaa 13 kansalaisjärjestöstä eri puolilta Jordaniaa. Suurin osa osallistujista on pääkaupungista, jota voidaan pitää järjestötyön keskuksena. Osallistuvat organisaatiot työskentelevät esimerkiksi lasten, pakolaisten, median ja demokratiakysymysten parissa.

Kouluttaja Marko Kangas Aretai oy:stä kertoo, että organisaatiot ovat erittäin motivoituneita tekemään yhteistyötä suomalaisten nuorisoalan toimijoiden kanssa. Myös suomalainen dialogi-, demokratia- ja sovitteluosaaminen kiinnostaa.

Tavoitteena on, että organisaatiot saavat valmiudet akkreditoitua vastaanottamaan ja lähettämään 17-30 vuotiaita nuoria Eurooppalaiseen Vapaaehtoispalveluun (EVS) Erasmus+ Youth in Action sekä EuroMed Youth IV-ohjelmien rahoituksella ja voivat näin kehittää ja lisätä nuorisotyön laatua.

Koulutuksen rahoittavat Erasmus+ Youth in Action ja EuroMed Youth IV-ohjelmat. Ne mahdollistavat suomalaisten nuorten ja nuorisoalan toimijoiden yhteistyön Välimeren alueelle. Ohjelmilla halutaan vahvistaa ja tukea Välimeren alueen nuorisojärjestöjen ja nuorten osallisuutta, alueiden kulttuurien välistä ymmärrystä, aktiivista kansalaisuutta ja nuorisopolitiikan kehitystä.

Lue lisää