Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

04.03.2011

Comenius-apulaisopettajat bloggaavat CIMOn verkkopalvelussa

Comenius-apulaisopettajien kokemuksia pääsee seuraamaan aivan tuoreeltaan blogissa, jota julkaistaan maaliskuun ajan CIMOn verkkosivuilla. Kirjoittajina ovat suomalainen Annika Lahti, joka työskentelee parhaillaan belgialaisessa koulussa, ja belgialainen Arne Verhaegen, joka työskentelee Suomessa.

Bloggaajat käsittelevät kirjoituksissaan yhteisesti sovittuja teemoja, joiden avulla voidaan vertailla mm. kouluja työympäristöinä ja opettajan työtä Suomessa ja Belgiassa. Isäntäkoulut tarjoavat jo lähtökohdiltaan erilaiset puitteet apulaisopettajilleen: Lahden työpaikkana on 1600 oppilaan koulu Oudenaarden kaupungissa, kun taas Verhaegen työskentelee 400 oppilaan lukiossa Valkeakoskella.

Blogin perimmäisenä tarkoituksena on innostaa uusia opettajia ja kouluja mukaan apulaisopettajatoimintaan.

Comenius-apulaisopettaja työskentelee koulussa lukukauden tai -vuoden mittaisen ajan opettajan apuna. Tavoitteena on tarjota toisaalta oppilaille mutkattomia kansainvälistymiskokemuksia ja toisaalta opettajaksi opiskeleville näkökulmia koulumaailmaan muualla Euroopassa. Suomalaisissa peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa työskentelee vuosittain 30–40 ulkomaista apulaisopettajaa. Vastaavasti 25–30 suomalaista pääsee kokeilemaan siipiään apulaisopettajana ulkomailla.

Linkit:
Comenius assistants in Europe -blogi
Lue lisää Comenius-ohjelman apulaisopettajatoiminnasta
koululle
opiskelijoille