Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

19.03.2012

Comenius-apuraha 188 opettajalle


CIMO myönsi vuoden ensimmäisellä täydennyskoulutushakukierroksella yhteensä 418.000 euroa EU-tukea koulutukseen. Tuen sai kaikkiaan 188 opettajaa yleissivistävissä ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Apuraha myönnettiin 65 % hakijoista. Keskimääräinen apuraha on 2.200 euroa ja se kattaa kurssimaksun, matkat ja suurimman osan oleskelusta.


Kesälomakausi on ehdottomasti suosituin aika lähteä täydennyskoulutukseen toiseen LLP-ohjelmaan osallistuvaan maahan. Tuettua koulutusta on 16 eri maassa. Noin puolet opettajista suuntaa Iso-Britanniaan. Vieraiden kielten opettajien uusia opetusmenetelmiä lähtee opiskelemaan 56 % opettajista; loput ovat eri aineiden opettajia. Täydennyskoulutuksessa opiskellaan muun muassa opetuksen luovia menetelmiä, päivitetään tietotekniikkataitoja sekä haetaan lisätietoa matematiikasta, maantiedosta, historiasta ja taideaineista.


Täydennyskoulutustukea myönnetään kurssien lisäksi job shadowing -toimintaan eli opettajan työn seuraamiseen toisessa maassa. Tällaiseen koulutukseen lähtee nyt 9 opettajaa. Job shdowing kestää yleensä viikon, mutta muutama apurahansaaja on koululla pidemmän ajan. Viikon aikana he seuraavat koulun opettajan työskentelyä kokonaisvaltaisesti, mutta myös muutaman tunnin opettaminen on mahdollista. Usein opettajat pitävät luokissa erilaisia Suomi-tuokioita.


Alueellisesti apurahat jakautuvat eri puolille Suomea: Etelä-Suomi 74, Länsi-Suomi 53, Itä-Suomi 24 ja Pohjois-Suomi 37.

Tämän vuoden seuraavat hakuajat päättyvät 30.4.2012 koulutukseen 1.9.2012 alkaen ja 17.9.2012 koulutukseen 1.1.2013 alkaen.

Tiistaina 17.4.2012 klo 15-16 on täydennyskoulutusapurahoista verkkotiedostustilaisuus internetissä. Mukaan pääsee klikkaamalla osoitetta http://cimo.adobeconnect.com/comenius

Lisätietoa apurahasta CIMOn verkkopalvelussa http://www.cimo.fi/ohjelmat/comenius/taydennyskoulutusapurahat_opetushenkilostolle


Teksti ja kuva: Sirkka Säikkälä, CIMO