Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

28.01.2014

Erasmus+ kiinnosti Educassa

CIMOn osastolla Educa 2014 -messuilla kysyttiin Erasmus+ -ohjelmasta

Uusi Erasmus+, Euroopan unionin koulutus-, nuoriso ja urheiluohjelma vuosille 2014-2020 kiinnosti EDUCA 2014 -kävijöitä ruuhkaksi saakka CIMOn osastolla molempina messupäivinä 24.-25.1. Pohjoismaiden välisestä yhteistyöstä ja Nordplus-ohjelmista kyseltiin myös vilkkaasti. Kaikkiaan Educa 2014 –messuilla vieraili kahden päivän aikana yhteensä 13 714 kävijää.

Moni messukävijä saattoi huokaista helpotuksesta, sillä Comenius-ohjelman tutut toiminnot jatkuvat pääosin 1.1.2014 alkaneessa Erasmus+ -ohjelmassa. Ohjelma tukee eurooppalaisten koulujen yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilökuntavaihtoa. Koulut, päiväkodit ja muut yleissivistävän koulutuksena alan toimijat voivat eurooppalaisessa yhteistyössä kehittää innovatiivisia toimintatapoja ja yhteistyömuotoja. Opetushenkilöstö pääsee ohjelman kautta oppimaan tai opettamaan omaa alaansa ulkomaille, kehittämään kielitaitoaan, hankkimaan kansainvälisyystaitoja ja luomaan verkostoja. Suurin muutos ohjelmassa on se, että koulu tai organisaatio on aina hakijana kaikissa toiminnoissa.

Lisäksi messuilla lanseerattiin Portti Pohjolaan –sivusto (http://edu.fi/porttipohjolaan), joka ohjaa pohjoismaisen yhteistyön rahoituksen ja muun tuen lähteille. Portaali on kehitetty yhteistyössä CIMOn, Opetushallituksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Ohjelmien hakuajat päättyvät 2014 seuraavasti:

  • 3.3. Nordplus Junior
  • 17.3. Yleissivistävän koulutuksen opetushenkilöstön liikkuuvuus (Avaintoimi 1) / Erasmus+
  • 30.4. Strategiset kumppanuushankkeet yleissivistävälle koulutukselle (Avaintoimi 2) / Erasmus+

(TV/28.1.2014)