Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

07.01.2016

Finland-US Future Leaders -ohjelmaan valikoitui 15 aktiivista nuorta eri puolilta Suomea

Kesällä 2016 toteutettava Future Leaders on CIMOn ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama, vaihto-oppilasjärjestö AFS:n toteuttama uusi ohjelma, joka on suunnattu 16–17-vuotiaille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille lukiolaisille.

Jaossa oli yhteensä 30 täysstipendiä, joista 15 oli kohdennettu suomalaisille ja 15 amerikkalaisille nuorille. Stipendijakson kesto on kuusi viikkoa, ja se suuntautuu Washington DC:n alueelle. Marraskuun puolivälissä päättyneen hakukierroksen tulos osoitti, että näitä aktiivisia nuoria on Suomessa paljon – hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 240.

Johtajuustaidot ja aktiivinen kansalaisuus teemana

Ohjelman tavoitteena on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kehittää nuorten johtajuustaitoja yhdessä amerikkalaisnuorten kanssa. Suomalaisten stipendiaattien valinnassa painotettiin hakijan laatimaa englanninkielistä kirjoitusta teemasta hyvä johtajuus. Hakijoista 40 valikoitui haastatteluihin, joita järjestettiin ympäri Suomea.

Ohjelman teemoihin ja ulkomaanjaksoon osoitetun motivaation ja kiinnostuksen lisäksi haastatteluissa kiinnitettiin huomiota nuoren rooliin ryhmän jäsenenä, koska jakson aikana nuoret voivat oppia paljon myös toisiltaan.

Suomalaiset tapaavat myös amerikkalaisia US-Finland Future Leaders – stipendiaatteja, joiden kanssa heillä tulee olemaan yhteisiä toimeksiantoja jakson aikana. Amerikkalaiset stipendiaatit valitaan alkuvuodesta 2016, ja he saapuvat Suomeen kesällä.

(7.1.2016/NE)