Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

02.10.2015

Finland-U.S./U.S.-Finland Future Leaders -ohjelma

Finland-U.S./U.S.-Finland Future Leaders on CIMOn ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama, vaihto-oppilasjärjestö AFS:n toteuttama uusi ohjelma. Ohjelma on suunnattu 16–17-vuotiaille, aktiivisille ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille lukiolaisille.

Ohjelman teemana ovat johtajuustaidot ja aktiivinen kansalaisuus, ja sen tavoitteena on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kehittää nuorten johtajuustaitoja yhdessä amerikkalaisnuorten kanssa. Vastavuoroisen ohjelman vaihtojaksot ovat kuuden viikon mittaisia. Suomalaisten lukiolaisten ohjelma kohdistuu Washington DC:n alueelle.

Kesäksi 2016 ohjelmassa on tarjolla yhteensä 30 stipendiä, joista puolet on suunnattu suomalaisille ja puolet amerikkalaisille nuorille. Suomalaisten stipendiaattien valinnassa painotetaan hakijan laatimaa englanninkielistä kirjoitusta joko teemasta johtajuus tai aktiivinen kansalaisuus. Ohjelman toteutuksesta, nuorten hakuprosessista ja lähtövalmennuksista vastaa AFS Intercultural Programs Finland ry.

Future Leaders -ohjelma jatkaa Suomen ja USA:n välistä lukiolaisten kesäohjelmaperinnettä. Keväällä 2015 valikoitui uudeksi yhteistyökumppaniksi AFS Intercultural Programs Finland ry (AFS). Myös CIMOn ja Youth for Understanding ry:n (YFU) pitkäaikainen yhteistyö jatkuu, ja YFU tulee omissa ohjelmissaan edelleen tarjoamaan amerikkalaisille ja suomalaisille nuorille kesäohjelmia kuten Finland-U.S. Senate Youth Exchange (FYSUE) ja Young Ambassadors -ohjelmat.

Lisätietoja: Finland-U.S./U.S.-Finland Future Leaders -ohjelma

(2.10.2015/NE)